Jaycee Lee Dugard:

Holdt fanget i 18 år

Den elleve år gamle jenta opplevde alles store mareritt.

KIDNAPPET: I 1992 blir elleve år gamle Jaycee Lee Dugard kidnappet av en seksualforbryter. De neste 18 årene lever hun i fangenskap. Foto: AP Photo / NTB
KIDNAPPET: I 1992 blir elleve år gamle Jaycee Lee Dugard kidnappet av en seksualforbryter. De neste 18 årene lever hun i fangenskap. Foto: AP Photo / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

10. juni 1991 skulle vise seg å bli en skjebnesvanger og livsendrende dag for elleve år gamle Jaycee Lee Dugard fra Meyers i California.

På vei til skolebussen blir hun stoppet av en sølvfarget bil, og godtroende som hun var, tror hun mannen bak rattet trenger hjelp til å finne fram i nabolaget. Sannheten er imidlertid en annen.

Mannen i den sølvgrå bilen tar fram et elektrosjokkvåpen, som naturligvis lammer henne, og Jaycee faller i bakken.

Fra avstand ser elleveåringens stefar, Carl Probyn, som var på sykkeltur i nærheten av stedet, at stedatteren blir kidnappet. Han klarer ikke sykle om kapp med bilen.

Når Jaycee våknet, ligger hun på gulvet i en bil og blir holdt nede av en kvinne, uten den villeste anelse om at hun de neste 18 åra skal få oppleve alles verste mareritt.

Tidligere dømt

Bilens fører, Phillip Garrido, var allerede godt kjent for politiet før kidnappingen - for seksuelle overgrep og pedofili. Kvinnen i baksetet heter Nancy, og var Garridos kone.

Som en dømt seksualforbryter, hadde Garrido tilbrakt elleve år i fengsel før han ble sluppet ut i 1988. Bak murene i Leavenworht i Kansas møtte han Nancy Bocanegra - niensen til en annen innsatt - og paret forelsket seg. I 1981 ble de mann og kone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer