Beate Marie Eriksen:

- Holdt ham helt til det siste

Toralv Maurstads kone uttaler seg etter dødsfallet.

HOLDT SAMMEN: Paret giftet seg i 1999 og holdt sammen helt til siste slutt. Her avbildet under Norwegian Wood i 2011. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HOLDT SAMMEN: Paret giftet seg i 1999 og holdt sammen helt til siste slutt. Her avbildet under Norwegian Wood i 2011. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 4. november kom nyheten om at den legendariske skuespilleren Toralv Maurstad hadde gått bort. Han ble 95 år gammel og døde 20 dager før 96-årsdagen sin.

Maurstad kone, Beate Marie Eriksen (62) har forholdt seg taus siden tapet av ektemannen - men i tirsdagens utgave av Se og Hør letter hun på sløret og uttaler seg om den siste tida med Maurstad.

De to traff hverandre i 1993 og giftet seg i 1999. Siden holdt de sammen gjennom tykt og tynt.

DØD: Den folkekjære skuespilleren ble 95 år gammel. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Jeg var med Toralv helt til slutten

Overfor bladet forteller vennen Lise Fjeldstad (83) at Eriksen var en enorm støtte for Maurstad de siste åra.

- Beate tok så godt vare på ham. Det var helt nydelig å se. Med stor ømhet støtten hun ham på alle mulige måter, sier hun og beskriver Eriksen som den som bar Maurstad fram de siste åra.

GRIPENDE AVSKJED: I tirsdagens utgave av bladet skriver Se og Hør om Beate Marie Eriksens siste tid med Toralv Maurstad. Foto: Faksimile / Se og Hør
GRIPENDE AVSKJED: I tirsdagens utgave av bladet skriver Se og Hør om Beate Marie Eriksens siste tid med Toralv Maurstad. Foto: Faksimile / Se og Hør Vis mer

Eriksen forteller selv til Se og Hør at hun setter stor pris på venninnas ord, og bekrefter hvordan hun hadde det sammen med Toralv den siste tida.

- Lise er et vakkert menneske, og det var hyggelige ord. Jeg kan bekrefte at jeg var med Toralv helt til slutten, og jeg holdt rundt ham helt til det siste. Men jeg orker ikke snakke noe mer om det akkurat nå, sier en sorgtung Eriksen til bladet.

Hyllet etter sin død

I etterkant av Maurstads bortgang var det flere av hans venner og tidligere kollegaer som bidro med minneord. Det var tydelig at skuespilleren betød mye for mange.

- Jeg var veldig glad i Toralv. Vi var uenige om mange ting da han var sjef i Nationaltheatret. Vi sto på hver vår front og det var greit å være uenig med Toralv. Han var en veldig real person. Vi ble veldig gode venner igjen. Vi var bestevenner, sa Fjeldstad til Dagbladet da dødsfallet ble kjent.

Skuespiller og tidligere kulturminister Ellen Horn (71) hadde bare lovord å dele om den avdøde skuespilleren.

- Toralv var en kjær venn, kollega og forbilde. Det er et stykke teaterhistorie som er borte, fortalte hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer