Lady Davina Windsor og Gary Lewis:

Holdt kongelig skilsmisse hemmelig

Skilt i all hemmelighet etter 14 års ekteskap.

SKILSMISSE ETTER 14 ÅR: Lady Davina Windsor og Gary Lewis har gått fra hverandre for flere måneder siden, uten at offentligheten har fått det med seg. Foto: NTB Scanpix
SKILSMISSE ETTER 14 ÅR: Lady Davina Windsor og Gary Lewis har gått fra hverandre for flere måneder siden, uten at offentligheten har fått det med seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lady Davina Windsor (41) og Gary Lewis (48) har gått fra hverandre etter 14 år som mann og kone. Det bekrefter Buckingham Palace til Hello!

I bekreftelsen kommer det samtidig fram at skilsmissen fant sted i all stillhet en gang i fjor - altså for flere måneder siden - uten at bruddet ble omtalt offentlig.

- Lady Davina og Gary Lewis ble skilt i fjor, heter det i uttalelsen fra slottet.

Sammen i 18 år

Paret møttes under en ferietur på Bali i 2000, og giftet seg i det private kapellet i Kensington Palace fire år senere. Det var en svært privat seremoni med få gjester etter parets eget ønske.

Sammen har de barna Senna Kowhai (8) og Tane Mahuta (6).

Årsaken til bruddet er ikke kjent, men ifølge nettstedet skal det angivelig ha med deres vidt forskjellige bakgrunner å gjøre.

Ifølge The Telegraph jobber Gary Lewis med å renovere eiendommer, og var tidligere en svært dyktig saueklipper. Onkelen hans er for øvrig den anerkjente maoriforfatteren Witi Ihimaera, som skrev «The Whale Rider». Boken ble filmatisert under samme navn i 2002, og filmen ble Oscar-nominert.

BRYLLUPSDAGEN: Lady Davina Windsor arm i arm med Gary Lewis utenfor kapellet på Kensington Palace, der de giftet seg 31. juli 2004. Foto: AP/ NTB scanpix
BRYLLUPSDAGEN: Lady Davina Windsor arm i arm med Gary Lewis utenfor kapellet på Kensington Palace, der de giftet seg 31. juli 2004. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Kongelig familie

Lady Davina er datteren til dronning Elizabeths fetter, prins Richard (74), som offisielt er hertug av Gloucester.

Gary Lewis på sin side kommer opprinnelig fra New Zealand, hvor familien også tidvis har hatt residens. Planen nå skal være at Lady Davina blir boende i London sammen med de to barna deres.

Paret har levd rimelig skjermet fra offentligheten, men var blant annet til stede under William og Kates storslåtte bryllup i Westminister Abbey i London i 2011. Da Lady Davina var barn, ble hun også ofte fotografert på Buckingham Palace sammen med prins William (36) og prins Harry (34).

Opprivende skilsmisse

Det er imidlertid ikke første gang en skilsmisse er et faktum i den britiske kongefamilien. Den mest kjente er kanskje den opprivende skilmissen mellom Sarah Ferguson (59) og prins Andrew (59) i 1996. De skilte lag etter ti år som mann og kone.

I fjor høst lettet Ferguson på sløret om ekteskapet og skilsmissen i et intervju med Daily Mail.

- Den 23. juli 1986 var den lykkeligste dagen i livet mitt, sa hun om dagen hun giftet seg med prinsen og ble tildelt hertugdømme over York, og fortsatte:

- Andrew er den beste mannen jeg kjenner. Det han gjør for Storbritannia er fantastisk; Ingen vet hvor hardt han jobber for landet sitt. (...) Jeg er så stolt av ham. Jeg står ved hans side og kommer alltid til å gjøre det. Måten vi er på er vårt eventyr, og selv om vi ikke er et par, har vi en stor tro på hverandre.

Ekteskapet deres var turbulent, og slutten var alt annet enn fin. Da skilsmissen var et faktum, hadde «Fergie» både vært koblet til amerikaneren Steve Wyatt, og vært avbildet i avisene med elskeren John Bryan - mens han slikket tærne hennes.

Private familemedlemmer

Lady Davina, som nå er blitt skilt, er som nevnt datteren til dronning Elizabeth (92) sin fetter, prins Richard (74). Hun er per i dag den 30. i arverekken til den britiske tronen, noe som betyr at det er svært usannsynlig at hun kommer til å ta over tronen i løpet av sin levetid.

Den britiske kongefamilien er svært stor, og dronningen har mange slektninger av både det kjente - og det ukjente - slaget.

Mange av den utvidede kongefamiliens medlemmer velger å verne om privatlivet, men det hender likevel at de dukker opp i avisenes spalter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJØR SUKSESS SOM MODELL: Lady Amelia Windsor avbildet på London Fashion Awards i desember 2017. Foto: NTB Scanpix
GJØR SUKSESS SOM MODELL: Lady Amelia Windsor avbildet på London Fashion Awards i desember 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant dem er 23 år gamle Lady Amelia Windsor, som har markert seg godt som modell. Hun er riktignok ikke barnebarn av dronningen selv, men av dronningens fetter, prins Edward (55).

Lady Amelia Windsor debuterte som modell for motehuset Dolce & Gabbana for et par år siden, men ungjentas modellaktige ytre ble neppe oppdaget ved en ren tilfeldighet.

MODELL: Lady Amelia Windsor på plass til Emporio Armani-visningen under moteuken i Milano i februar 2018. Foto: NTB scanpix
MODELL: Lady Amelia Windsor på plass til Emporio Armani-visningen under moteuken i Milano i februar 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2016 ble hun nemlig kåret til verdens vakreste kongelige av det britiske mote-og livsstilsmagasinet Tatler Magazine. Den 23 år gamle modellen er nemlig per i dag nummer 38 i arverekken til Storbritannias trone.

Amelia er også en ivrig bruker av Instagram, hvor hun legger ut mange bilder fra sin hverdag til sine over 74 000 følgere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer