Finn Schjøll

Holdt kreften hemmelig for familien: - Ville spare dem

Finn Schjøll (70) fikk tilbakefall i våres.

BLE SYK: Finn Schjøll og Knut B. Bakke har vært sammen i over 35 år, og nyter fortsatt tida sammen. Da Schjøll ble syk, valgte han derimot å holde tett om diagnosen overfor de nærmeste. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLE SYK: Finn Schjøll og Knut B. Bakke har vært sammen i over 35 år, og nyter fortsatt tida sammen. Da Schjøll ble syk, valgte han derimot å holde tett om diagnosen overfor de nærmeste. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 ble det kjent at hele Norges «Blomster-Finn», blomsterdekoratør og gründer Finn Schjøll (70), hadde fått kreft i prostata. Tv-profilen ble operert, og har siden den gang pratet om det hele med mye humor.

I april i år kom derimot kontrabeskjeden. Kreften var tilbake, og han måtte straks begynne med en ny runde behandlinger og stråling. Han er blitt 70 år, og for mange i hans alder kan en slik diagnose oppleves som svært skremmende.

Schjøll kunne derimot fortelle til Vår Staude (52) på «God Morgen Norge» fredag at han tok beskjeden med knusende ro, og at han ikke ble redd.

Holdt tett

- Det er sånn at om du har kreft én gang er det lettere å få det igjen. Celledeling er litt som sjampinjonger, du vet aldri når det dukker opp. Jeg kommer til å sjekke meg resten av livet, forteller han.

Ifølge Norsk Helseinformatikk oppdages det omtrent 5000 nye tilfeller av prostatakreft årlig i Norge. Risikoen for å få diagnosen i løpet av livet er på nærmere 15 prosent, og det er anslått at omtrent tre prosent mister livet som følge av sykdommen.

Schjølls kreft var fortsatt i et tidlig stadium, og var nesten for tidlig å behandle. Løsningen ble derfor stråling, og radiologen regnet seg fram til at blomsterdekoratøren hadde behov for 33 strålinger på rad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer