Nathaniel J Hall:

Holdt sykdommen skjult i 14 år

«It's a Sin»-stjerna fikk hiv som tenåring.

ÅPENHJERTIG: Skuespiller Nathaniel J Hall (til høyre) letter på hjertet om sykdommen. Her er han avbildet i tv-serien sammen med Olly Alexanders. Foto: HBO
ÅPENHJERTIG: Skuespiller Nathaniel J Hall (til høyre) letter på hjertet om sykdommen. Her er han avbildet i tv-serien sammen med Olly Alexanders. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere har kanskje fått med seg den nye HBO-serien «It's a Sin». Serien hadde premiere på strømmetjenesten i helga, og har blant annet fått terningkast fem av VG og Aftenposten.

«It's a Sin», som har blitt sammenlignet med den svenske tv-serien «Torka aldrig tårar utan handskar», utspiller seg på 80-tallet og handler om da hiv og aids tok over verden generelt og spesielt London.

I en annen tid kunne dette ha vært skuespiller Nathaniel J Halls (34) egen historie. Hall spiller rollen som Donald Basset, kjæresten til hovedpersonen Olly Alexanders (30) karakter Ritchie Tozer i den populære serien.

Den 34 år gamle skuespilleren var bare 16 år da han fikk hiv fra den første mannen han hadde sex med. Han vokste selv opp på 80- og 90-tallet, og hadde hørt om hiv og aids, men tenkte ikke på at dette var noe som kunne påvirke livet hans.

- Latterlig holdning

Ifølge Sky News var sexundervisningen i skolen stort sett ikke-eksisterende på den tida, og Storbritannia levde fremdeles under en lov som forbød promotering av homofili på skolen.

- Da jeg ble tilbudt testen nektet jeg faktisk fordi jeg trodde at jeg umulig kunne ha fått det. Jeg er hvit, middelklasse og jeg var «head boy» på skolen min. Jeg tenkte at dette ikke skjedde med mennesker som meg, noe som åpenbart er en veldig latterlig holdning å ha fordi det kan skje med hvem som helst, forteller han i et intervju med Sky News.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer