«Paradise Hotel»- Martine:

Holdt sykdommen skjult

Nå snakker hun for første gang åpent om sykdommen.

DELER OM SYKDOMMEN: Tidligere «Paradise Hotel»- deltaker Martine Johansen holdt spiseforstyrrelsen skjult for sine nærmeste. Nå forteller hun åpenhjertig om bulimien. Foto: Skjermdump fra Instagram
DELER OM SYKDOMMEN: Tidligere «Paradise Hotel»- deltaker Martine Johansen holdt spiseforstyrrelsen skjult for sine nærmeste. Nå forteller hun åpenhjertig om bulimien. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Realityprofil Martine Johansen (22) ble kjent for mange etter sin deltakelse i TV3-programmet «Paradise Hotel». Bodøkvinnen var deltaker i den niende sesongen av realityprogrammet i 2017, og har siden den gang drevet både med blogg, Instagram og YouTube.

Det er på på sin Youtube-kanal realityprofilen nå gir seerne et innblikk i hverdagen sin gjennom en serie ved navn #NULLFILTER.

Det har foreløpig bare blitt delt en samlet overblikksvideo av de ulike episodene, men allerede der kommer 22-åringen inn på et sårt tema. I Youtube-videoen avslører Johansen nemlig at hun har bulimi, en sykdom hun lenge har valgt å holde skjult for både venner og familie.

Ifølge Helse-Norge bruker personer med bulimi, som på fagspråket blir kalt for bulimia nervosa, mye av tida til å tenke på mat og vekt. Mange kjenner på en frykt for å legge på seg, og denne frykten påvirker forholdet de har til mat. De vanligste kjennetegnene er overspising og påfølgende oppkast for å unngå vektoppgang, skriver nettstedet.

Startet på ungdomsskolen

Til Dagbladet forteller Johansen at hun har slitt med spiseforstyrrelsen siden hun var 15 år gammel og gikk på ungdomsskolen. Det hele startet med at hun ønsket å gå ned noen kilo, før det utviklet seg til å bli langt mer alvorlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer