Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Debbie Reynolds og Carrie Fisher:

Hollywood-legenden døde dagen etter dattera - nå er dødsårsaken klar

Debbie Reynolds ble 84 år gammel.

ANERKJENT: Debbie Reynolds var en av Hollywoods aller største skuespillere. Den 28. desember i fjor døde hun. Nå er stjernas dødsårsak offentliggjort. Bildet er tatt i 1956. Foto: NTB scanpix
ANERKJENT: Debbie Reynolds var en av Hollywoods aller største skuespillere. Den 28. desember i fjor døde hun. Nå er stjernas dødsårsak offentliggjort. Bildet er tatt i 1956. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): 2016 fikk en tragisk slutt for filmelskere. I romjula døde den anerkjente «Star Wars»-skuespilleren Carrie Fisher (60), etter å fått et hjerteinfarkt dager i forveien. Dette sørget for innleggelse på sykehus, der hun sovnet inn.

Den 28. desember kom nok en sjokkbeskjed. Fishers mor, Hollywood-skuespiller Debbie Reynolds (84), hadde også gått bort. Reynolds ble sendt til sykehus onsdag kveld. Natt til torsdag bekreftet hennes sønn at moren hadde gått bort.

- Det siste hun sa i dag tidlig var at hun var utrolig, utrolig trist over tapet av Carrie. Hun sa hun ville være med Carrie igjen. Femten minutter seinere fikk hun et alvorlig slag, sier Reynolds sønn Todd Fisher ifølge The Guardian.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer

Dødsårsak offentliggjort

Todd Fisher har snakket mye med pressen siden søsteren og moren døde. Han var blant annet klar på at han ville arrangere en felles begravelse for de to, et ønske han fikk oppfylt.

Reynolds dødsårsak har på tross av at hun nå er gravlagt ikke vært offentliggjort før denne uka. Todd Fisher var tidlig ute og hevdet at moren døde fordi hun så gjerne ville se datteren sin igjen.

- Hun døde ikke av et knust hjerte. Hun forlot oss for å være med Carrie, har han tidligere uttalt.

Nå har E! News fått bekreftet hva den 84 år gamle filmstjerna døde av. Nettsida skriver at Reynolds døde etter å ha fått en interceribral hemorrhage, som ifølge Tidsskriftet fra Den norske legeforening kan oversettes til intracerebral blødning.

Det vil si at Reynolds fikk en hjerneblødning som kostet henne livet. Et blodkar hadde sprukket i hjernen hennes, som sørget for høyt trykk. Ifølge E! ledet dette igjen til et slag. Da ble Reynolds som kjent bragt til sykehus, der hun døde.-

Nasjonalskatt

Debbie Reynolds ble for alvor kjent gjennom en rekke hovedroller i musikalfilmer i 1950-årene. I 1964 ble hun nominert til Oscar for innsatsen i filmen «The Unsinkable Molly Brown».

I 2015 ble hun tildelt oscarstatuett for Jean Hersholt Humanitarian Award, som deles ut til personer som har stilt filmbransjen i et positivt lys gjennom sitt humanitære arbeid.

- Vi har mistet et unikt talent og en nasjonalskatt. Når det skjer så tett opp mot dødsfallet til datteren, Carrie Fisher, er dette en dobbel tragedie. Deres avtrykk i kulturen vår er dypt og de vil begge leve videre, sier president Gabrielle Carteris i det amerikanske skuespillerforbundet Screen Actors Guild.

Utenfor lerretet skapte Reynolds overskrifter da hun var den ulykkelige part i et trekantdrama hvor sangeren Eddie Fisher forlot henne for å bli sammen med hennes venn og kollega Elizabeth Taylor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling