Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hollywood-legenden John Hurt er død

Den britiske skuespilleren John Hurt er død, 77 år gammel.

DØD: Den britiske skuespilleren John Hurt, kjent for rollene i «Elefantmannen» fra 1980, «Alien» og flere Harry Potter-filmer, er død. Foto: Xposurephotos.com/NTB Scanpix
DØD: Den britiske skuespilleren John Hurt, kjent for rollene i «Elefantmannen» fra 1980, «Alien» og flere Harry Potter-filmer, er død. Foto: Xposurephotos.com/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere britiske medier melder om dødsfallet natt til lørdag.

Hurt medvirket i et stort antall kjente filmer, tv-serier og teaterstykker i løpet av de siste seks tiårene. Han er spesielt kjent for sine roller i «Alien» (1980) og flere «Harry Potter»-filmer, der han hadde rollen som tryllestavmaker Ollivander.

Han har vunnet en Golden Globe, flere BAFTAs, og en rekke andre priser i karrieren sin. Han ble også Oscar-nominert for rollene sine i «The Elephant Man» (1980) og «Midnight Express» (1978).

I januar i fjor ble den prisbelønte skuespilleren slått til ridder for sin innsats innen scenekunsten og kunne dermed kalle seg Sir John.

Sommeren 2015 ble det kjent at den dobbelt Oscar-nominerte skuespilleren har fått diagnosen bukspyttkjertelkreft. Han har selv vært svært åpen om hvordan det var å leve med sykdommen.

- Jeg kan ikke si jeg er bekymret for døden, men det er umulig å ikke gruble over den når man har kommet opp i min alder, sa Hurt kort tid etter at han fikk sin kreftdiagnose i 2015.

I nyere tid har Hurt spilt i Hollywood-produksjoner som «Jackie» (2016), Hercules (2014), «V for Vendetta» (2005) og «Muldvarpen» (2011).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!