Kjendisene om Joe Biden som president:

Hollywood reagerer: - Alt er mulig

Gleden er stor for mange etter presidentvalget.

FEIRER: Jennifer Aniston og Reese Witherspoon er bare to av verdens største stjerner som feirer valgresultatet. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB
FEIRER: Jennifer Aniston og Reese Witherspoon er bare to av verdens største stjerner som feirer valgresultatet. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld følger flere amerikanske medier etter Dagbladet og skriver at Joe Biden er valgt til den 46. presidenten i USA. Det er ingen hemmelighet at presidentvalget har fått mye oppmerksomhet det siste året og spesielt den siste uka, etter at stemmetellingen mildt sagt har dratt ut i flere dager.

BRØT SAMMEN: CNN-kommentator og tidligere rådgiver for Barack Obama, Van Jones, brøt sammen i TV-studioet da det ble bekreftet at Biden blir USAs neste president. Vis mer

Spenningen har derfor bygget seg opp, og har ikke akkurat blitt mindre med tanke på at Donald Trump flere ganger har gitt uttrykk for at han krever omtelling og truer med å ta resultatet til retten.

I sosiale medier har flere av verdens største kjendiser vært svært aktive under valget og oppfordret følgerne sine til å bruke stemmeretten. At Biden nå overtar Trumps rolle preger naturligvis også Instagram-feeden lørdag kveld.

GRATULERER BIDEN: Kort tid etter at de store, amerikanske mediene meldte at Joe Biden blir USA sin neste president, delte Kamala Harris denne rørende videoen på Instagram. Vis mer

- Endelig

Blant dem som er fornøyde med resultatet er «Lovlig Blond»-stjerna Reese Witherspoon som beskriver dette som storslåtte nyheter.

«Uansett hvilken side du er på, la oss ta et øyeblikk og tenke over hvor langt kvinner har kommet i dette landet. Når jeg tenker på alle de som knuste glasstak og banet vei for at en kvinne endelig får være visepresident i USA blir jeg så emosjonell», skriver hun blant annet og trekker fram en rekke kvinner som har gått opp stien.

«Og til alle unge jenter i landet vårt. DRØM STORT. Alt er mulig», fortsetter hun.

- SKADELIG: NRK-programleder kritiserer Trumps uttalelser, og mener det er det største angrepet på det amerikanske demokratiet i hans levetid. Vis mer

- Ikke annet enn kjærlighet

I den nye rollen som visepresident blir nemlig Kamala Harris historisk som USAs første kvinnelige svarte visepresident - og har en rekke tilhengere blant Hollywood-stjernene.

«One Tree Hill»-stjerna Sophia Bush er også svært fornøyd med valgresultatet.

«Nok en gang bevises det at demokratiet står høyt i Amerikas hjerte», skriver hun.

Lady Gaga på sin side har ikke annet enn kjærlighet å gi til Biden og den ferske visepresidenten.

«Joe Biden, Kamala Harris og det amerikanske folket, dere ga akkurat verden en av de største handlingene av godhet og tapperhet menneskeheten noensinne har sett. Ingenting annet enn kjærlighet til våre nye øverstkommanderende og den første kvinnelige visepresidenten valgt til Det hvite hus», skriver hun til et bilde av seg selv og Biden.

Mens Ariana Grande skriver at hun gråter og takker gud for valgresultatet, gratulerer John Legend Biden og Harris:

«Takk for at dere velger å tjene landet under disse utfordrende tider».

Komiker Amy Schumer mener valgresultatet også er store nyheter.

«Vi klarte det. Er det andre som gråter som et monster? Millioner brukte stemmen sin klart: De valgte Joe Biden og Kamala Harris til å veilede oss til en bedre framtid», skriver hun.

Schumer påpeker riktignok at det er mye arbeid duoen har framfor seg, men at det er viktig å tenke over hva landet allerede har klart.

«Dette er hvordan man står sammen og gjør en forskjell. Jeg er så stolt av Amerika. Jeg er håpefull for framtida og for menneskenes liv. Endelig», skriver modell Bella Hadid.

Skuespiller Kate Hudson føyer seg inn i rekka over kjendiser som er imponert over hva landet har fått til under årets presidentvalg.

«Jeg er sikker på at mange gråter sammen med meg, slipper det løs. Et vakkert øyeblikk i historien», skriver hun blant annet.

«Friends»-stjerna Jennifer Aniston skriver at i dag er en god dag, og at det er på tide å se framover.

Også her til lands begynner reaksjonene å komme i sosiale medier, og blant andre Maria Mena var raskt ute etter at resultatet var klart.

«Anstendighet vant. Å være et snilt og respektfullt menneske vinner. Jeg er endelig stolt over å være amerikaner igjen», skriver hun mens hun stolt viser fram passet sitt.

«Skål for Biden og Harris. Jeg er så glad på vegne av alle mine amerikanske venner i kveld, og at president Biden lover å være en samlende leder hjemme og i verden», skriver Gunhild Stordalen, og påpeker at det er mye hun ser fram til med den nye presidenten.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer