Live-published photos and videos via Shootitlive

Hollywood-stjerene tar farvel: - Fikk oss alltid til å smile

Gene Wilder døde i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom beskjeden om at skuespiller og moromann Gene Wilder hadde sovnet inn i sitt hjem mandag. Han ble 83 år gammel, og døde som følge av komplikasjoner av Alzheimer sykdom.

Wilder har spilt i en rekke filmer, og debuterte på lerretet allerede i 1967 i filmen om Bonnie og Clyde. Han er kanskje best husket for sin rolle som Willy Wonka i «Charlie og Sjokoladefabrikken» fra 1971.

83-åringen har utvilsomt gjort et sterkt inntrykk på mange, og i sosiale medier renner det nå over av kondolanser og nekrologer til den avdøde Hollywood-stjerna.

Da nyheten sprakk i går var Wilders utvidede kollegium raskt ute med å komme med gode ord om den avdøde skuespilleren.

Kjendiskondolanser

Stjerner som Billy Crystal, Stephen Fry, George Takei og Russel Crow er bare noen av dem som på sine egne måter valgte å takke Wilder for skuespillerprestasjonene han levert i over fire tiår.

- Adjø, Gene Wilder. Du var et komisk geni. Takk for alle de morsomme, morsomme timene, skriver BBC-profilen Stephen Fry på Twitter.

- Han fikk oss alltid til å smile, og det er ikke noe man skal kimse av. Hvil med stjernene, Gene Wilder, har «Star Trek»-skuespiller George Takei skrevet.

Den kjente regissøren Billy Crystal omtaler skuespilleren som en «gigant innenfor humor» og «et sant geni», mens multitalentet Mel Brooks deler en lengre beskjed om sin avdøde kamerat.

- Han var en av de største talentene i vår tid. Han velsignet hver film vi gjorde med magien sin og velsignet meg med sitt vennskap, forteller Brooks på Twitter. Meldingen hans er delt videre over 60 000 ganger.

Hollywood-stjerna Russell Crowe skriver at han så «Blazing Saddles» sju ganger på kino da han var liten, og mener at 83-åringen var et komisk geni.

Nederst i artikkelen kan du se et knippe av kondolansene.

Variert liv

Skuespilleren hadde en lang karriere, og en av hans største bragder sees å være Oscar-nominasjonen han mottok for «Young Frankenstein».

Ved siden av skuespillerkarrieren var Wilder opptatt av å fremme bevissthet rundt forskjellige kreftformer, ettersom hans kone, Gilda Radner, gikk bort av eggstokkreft i 1989.

Ti år seinere ble Wilder selv rammet av kreft. Skuespilleren ble diagnostisert med Hodgkins lymfom. Wilder fikk behandling, og ble frisk.

Wilder gjorde sin siste store rolle i 1995, og dukket seinere opp i mindre tv-opptredener.

Wilder giftet seg fire ganger, og etterlater seg sin fjerde kone, Karen Boyer. De giftet seg i 1991.

GIKK BORT: Multikunsteren Gene Wilder er død, 83 år gammel. Han er nok mest kjent for rollen som Willy Wonka i i filmatiseringen av Roald Dahls «Charlie og ... Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer