<strong>- VELDIG FEIT:</strong> I den kommende filmen «Tully» spiller Charlize Theron trebarnsmora Marlo. Hun har derfor gått opp noen kilo for å gjøre rollen troverdig. Vektoppgangen gjorde hun selv narr av. Foto: John Salangsang/BFA/REX/Shutterstock, NTB scanpix
- VELDIG FEIT: I den kommende filmen «Tully» spiller Charlize Theron trebarnsmora Marlo. Hun har derfor gått opp noen kilo for å gjøre rollen troverdig. Vektoppgangen gjorde hun selv narr av. Foto: John Salangsang/BFA/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Charlize Theron:

Hollywood-stjerna endrer kroppen for ny rolle: - Ja, jeg er veldig feit akkurat nå

Oscar-vinneren dro vitser på gallautdeling. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den sørafrikanske skuespilleren Charlize Theron (41) har fra sin karrierestart på midten av 90-tallet vært å se i haugevis av forskjellige produksjoner.

I 2003 var hun på «alles» lepper etter at hun hentet inn flere priser, deriblant en Oscar og en Golden Globe, for sin rolle i «Monster». Nylig har 41-åringen vært å se i «A Million Ways to Die in the West» og «Mad Max: Fury Road».

Theron er kjent for å gjennomgå store forandringer i forkant av nye roller. Prosessen er ikke noe annerledes denne gangen heller. I «Tully», en film som er ventet å komme ut neste år, spiller skuespilleren en trebarnsmor ved navn Marlo.

<strong>TULLET MED VEKTEN:</strong> Charlie Theron har i forbindelse med en ny filmrolle lagt på seg noen kilo. Det gjorde hun selv narr av under en galla i Los Angeles. Foto: John Salangsang / BFA / REX / Shutterstock, NTB scanpix
TULLET MED VEKTEN: Charlie Theron har i forbindelse med en ny filmrolle lagt på seg noen kilo. Det gjorde hun selv narr av under en galla i Los Angeles. Foto: John Salangsang / BFA / REX / Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

For å gjøre seg klar til rollen la hun på seg 13 kilo.

Omtalte elefanten i rommet

Både The Huffington Post og E! Online har omtalt saken. Under en galla i Los Angeles arrangert av Amfar (The Foundation for AIDS Research), stilte skuespilleren ifølge de to nettstedene i et antrekk som var ulikt henne.

Theron er ofte å se i tettsittende kreasjoner, men valgte denne gangen å møte opp i en løsere kjole. På overkroppen hadde stjerna en stor, svart blazer.

Stjerna stod også på scenen under gallaen, og hadde mye å si om forebygging av hiv og aids i afrikanske land. Hun valgte likevel å omtale elefanten i rommet. Hennes venninne og kollega Chelsea Handler gjorde nemlig narr av skuespillerens fasong før hun ble tatt opp på scenen.

- Ja, jeg er veldig feit akkurat nå, sa hun til publikum.

Theron snudde likevel raskt fokuset til det hun var der for å snakke om.

- På tross av våre beste intensjoner, faller folk i ny og ne mellom sprekkene og mange av dem blir ikke sett. Det er tøft å innrømme, fordi vi har kommet så langt, at vi noen ganger svikter dem som trenger oss mest, sa hun til salen.

Theron var ikke den eneste stjerna på gallaen denne kvelden. Amfar hadde blant annet Heidi Klum, Lea Michele og Courtney Love på gjestelista, som både konferansierer og gjester.

Lot lokkene falle for rolle

Det er som nevnt ikke første gang den Oscar-vinnende skuespilleren går langt for en rolle.

Theron fortalte i et intervju i med W Magazine i fjor at hun selv bestemte at karakteren hennes i «Mad Max» skulle være skallet.

- I begynnelsen skulle Furiosa være spøkelsesaktig og albino. Men jeg følte det ville være sterkere dersom jeg barberte hodet. Jeg ringte George Miller og fortalte ham ideen min. Han ble helt taus, og det tok jeg som et godt tegn. Så jeg lånte en saks og fjernet alt håret, sa Theron.

41-åringen er ikke den eneste som strekker seg langt for å tolke filmroller.

Christian Bale, kjent fra blant annet de siste «Batman»-filmene, er en av dem som kanskje har gjennomgått de mest drastiske forvandlingene.

I 2004 gikk han ned 28 kilo for å spille rollen som en søvnløs, gal mann i filmen «Maskinisten», og i 2011 måtte han kvitte seg med 13 kilo for rollen som en norkoman eks-bokser i «The Fighter».

I filmen «American Hustle» var stjerneskuespilleren nesten ikke til å kjenne igjen med tynt hår, skjegg, noen kilo ekstra på kroppen og i spenstige syttitallsantrekk.

Matt Damon fjernet håret for rollen i storfilmen «Elysium».

Hollywood-kjekkas Matthew McConaughey veide en stund bare 64 kilo, etter å ha gått ned svimlende 17 kilo for rollen som aidssyke Ron Woodroof i filmen «The Dallas Buyers Club». Også hans medskuespiller Jared Leto, som i 2006 la på seg 29,5 kilo for rollen som Lennon-drapsmannen Mark David Chapman, gikk kraftig ned i vekt for samme film.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer