FILMINNSPILLING: Robert Pattinson, best kjent fra «Twillight»-sagaen og stjerneregissør Christopher Nolan dukket plutselig opp i Oslo i forbindelse med filminnspilling. Video: Ingunn Dorholt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Robert Pattinson:

Hollywood-stjerna er i Oslo

Skuespiller Robert Pattinson spiller inn film i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble Hollywood-stjerna Robert Pattinson (33), kanskje best kjent fra «Twilight»-filmene, observert i Oslo. Der spiller han etter alt å dømme inn den nye filmen «Tenet», som er ventet i 2020.

Ifølge Dagbladets reporter på stedet, var området der innspillingen fant sted fullt av skuelystne tilskuere. Fotografer og journalister ble i første omgang nektet å komme inn på området, noe som av en i produksjonen ble forklart ved at de hadde leid området, og at det derfor ikke var et offentlig område.

Innspillingen er nå ferdig på Tjuvholmen, og de involverte har gått til lunsjpause.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

<strong>INNSPILLING:</strong> Robert Pattinson er i Oslo for å spille inn en film. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INNSPILLING: Robert Pattinson er i Oslo for å spille inn en film. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Filminnspilling

Overfor kanalen har en person på settet sagt at opptakene startet grytidlig torsdag morgen, og at de skulle videre på en ny location i sentrum. Hittil har Pattinson blitt observert på Tjuvholmen og på operataket, og også filmregissør Christopher Nolan (49) er blitt observert.

<strong>I OSLO:</strong> Regissør Christopher Nolan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I OSLO: Regissør Christopher Nolan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Nettopp derfor tror mange at produksjonen er i forbindelse med filmen «Tenet», som blir regissert av Nolan - med Pattinson i hovedrollen.

Filmen, som går under sjangeren action-thriller, er ventet å komme ut i 2020. Hittil er mesteparten av filmen spilt inn i England, men nå er altså produksjonen i Norge, nærmere bestemt i hovedstaden.

<strong>NORGESBESØK:</strong> Robert Pattinson overrasket nok mange da han plutselig dukket opp i Oslo. Foto: Torun Støbakk / Dagbladet
NORGESBESØK: Robert Pattinson overrasket nok mange da han plutselig dukket opp i Oslo. Foto: Torun Støbakk / Dagbladet Vis mer

Aker Brygge og Bjørvika

Ifølge TV 2 har også filmfotograf Hoyte van Hoytema og en mann som likner på skuespiller John David Washington blitt observert i Oslo torsdag, noe som styrker mistankene om at det er nettopp filmen «Tenet» som spilles inn der. Begge disse er nemlig med i denne filmproduksjonen.

Dokumenter fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Dagbladet har fått innsyn i, viser at produksjonsselskapet True North har søkt om midlertidig bruk av radioutstyr i Norge til filminnspilling på Aker Brygge og i Bjørvika i perioden 30.08 til 15.09.19.

Pattinson gjorde kommersiell og internasjonal brak-karriere med «Twilight»-serien, men har de siste åra også imponert i indieproduksjoner, blant annet «Good Time» (2017). I år er det knyttet store forventninger til Robert Pattinsons rolle i den psykologiske svart hvitt-thrilleren «The Lighthouse», hvor han spiller mot Willem Dafoe (64), og «The King» med Timothée Chalamet (23).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer