Elliot Page:

Hollywood-stjerna i baris: - Befriende

I sin første filmrolle siden han kom ut som trans, har Elliot Page (36) stilt toppløs på lerretet.

TILBAKE: Elliot Page beskriver filmen «Close to You» som karrierens høydepunkt. Her fotografert på en festival i Tyskland i juni. Foto: NTB
TILBAKE: Elliot Page beskriver filmen «Close to You» som karrierens høydepunkt. Her fotografert på en festival i Tyskland i juni. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I 2020 meldte den Oscar-nominerte skuespilleren, tidligere kjent som Ellen Page, at hans navn er Elliot.

- Hei venner, jeg vil dele med dere at jeg er trans, mine pronomen er han/hen, og mitt navn er Elliot. Jeg føler meg heldig som får skrive dette. For å være her. For å ha ankommet dette punktet i mitt liv, skrev han i et innlegg på Twitter.

Nå er Page aktuell med sin første spillefilm siden 2017. I et intervju med Entertainment Weekly (EW) åpner han om det han beskriver som et «befriende øyeblikk» under innspillingen.

Anspent familietreff

I indiefilmen «Close to You» spiller Page transmannen Sam som returnerer til barndomsbyen i forbindelse med det som skal bli en anspent familiegjenforening. Han benytter samtidig anledningen til å kontakte eksen, spilt av Hillary Baack.

TOPPLØS: Elliot Page åpner opp om en scene i sin nye film, «Close to You». Foto: TIFF
TOPPLØS: Elliot Page åpner opp om en scene i sin nye film, «Close to You». Foto: TIFF Vis mer

I en scene ser vi Page våkne og forlate senga uten noe på overkroppen. For mange skuespillere ville det vært ren rutine. Men for Page hadde øyeblikket en helt spesiell betydning.

- Da vi filmet den dagen, skulle jeg gå ut av senga og kle på meg, og det skulle være litt klumsete, type; «Åh, det ville vært topp om han sov i bar overkropp», forteller han i intervjuet med EW.

- I det øyeblikket jeg gjorde det, gjorde jeg det fra et slags instinktivt sted, som jeg ikke vet hvordan jeg skal beskrive. På en måte skjer det bare, samtidig som det føltes naturlig.

«Close to You» har foreløpig ikke fått noen norsk premieredato.

Skilte seg

På det tidspunktet Page kom ut som transperson i 2020, var han gift med den kanadiske proffdanseren Emma Portner (28). Hun var raskt ute med hylle ham på Instagram:

- Jeg er så stolt av Elliot Page. Trans, skeive og ikke-binære mennesker er en gave til jorda.

EKSEN: I 2017, mens Elliot Page fortsatt definerte seg som lesbisk, giftet han seg med Emma Portner. Paret ble skilt i 2020. Foto: NTB
EKSEN: I 2017, mens Elliot Page fortsatt definerte seg som lesbisk, giftet han seg med Emma Portner. Paret ble skilt i 2020. Foto: NTB Vis mer

To måneder seinere bekreftet paret at de skulle skilles.

I sommer delte tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen (42) et bilde på Instagram der hun var i het omfavnelse med Emma Portner.

Portner satte fyr på kjærlighetsspekulasjonene ved å kommentere «Love you bunny» under bildekarusellen.

Kritikerrost ærlighet

Tidligere i år kom Elliot Pages selvbiografi «Pageboy» ut på norsk. Dagbladets anmelder trillet terningkast 5 og skrev blant annet følgende:

«En velskrevet og svært personlig bok, ikke om å være filmstjerne, men om å være født i feil kropp og finne ut av det i offentlighetens flomlys.»

FORBILDE: Elliot Page (36) var Oscarnominert Hollywoodstjerne med en hemmelighet. Her fotografert under et arrangement i 2010. Foto: Theo Kingma/REX/NTB
FORBILDE: Elliot Page (36) var Oscarnominert Hollywoodstjerne med en hemmelighet. Her fotografert under et arrangement i 2010. Foto: Theo Kingma/REX/NTB Vis mer

Samtidig som han har utgitt selvbiografien, er «The Umbrella Academy»-stjerna altså aktuell med «Close to You». Page har selv vært med på å skrive manus, i tillegg til å spille hovedrollen og stå som en av filmens produsenter.

- Det betyr mye for meg å vise denne fyren som er komfortabel, til stede og som våkner opp i kroppen sin. Selv trodde jeg aldri jeg skulle føle det slik, så det er fint å få gjøre det.

Høydepunkt i karrieren

Elliot Page har tidligere vårt åpen om hvor utilpass han har følt seg i sine tidligere filmer, som «X-Men: The Last Stand» (2006) og «Inception» (2010).

- Da jeg var på mitt mest ukomfortable, i de tidligere innspillingene, er man litt mer stiv, litt mindre løssluppen. Man er mindre i stand til å følge strømmen i det nåværende øyeblikket.

POPULÆR: Page poserer med fansen i forbindelse med premieren på «Close to You» under filmfestivalen i Toronto. Foto: AFP/NTB
POPULÆR: Page poserer med fansen i forbindelse med premieren på «Close to You» under filmfestivalen i Toronto. Foto: AFP/NTB Vis mer

Page beskriver prosessen med å spille en transmann som sliter med relaterte problemer, for en «frigjørende» opplevelse.

36-åringen bruker mye av tiden sin på å være en forkjemper for transkjønnedes rettigheter i USA.

For ham er «Close to You» et høydepunkt i karrieren, mest fordi han aldri har følt seg mer komfortabel med å uttrykke seg i en karakter.

- Å gjøre noe sånt som dette som er fullstendig improvisert, ville nærmest vært umulig før. Det å være i stand til å gjøre det og føle seg tilstrekkelig til stede til å gjøre det, gjorde at jeg følte meg veldig oppstemt hver dag under innspillingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer