Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hollywood-stjerna med knusende seier mot magasiner: - Ekkel og smakløs journalistikk

Rebel Wilson jublet da hun vant over de australske bladene.

SEIER: Skuespiller Rebel Wilson gikk seirende ut av retten i Australia. Hun vant mot flere australske kvinneblader som hun mente hadde spredt løgner om henne. Her forlater hun Victorian Supreme Court i Melbourne torsdag. Foto: NTB scanpix
SEIER: Skuespiller Rebel Wilson gikk seirende ut av retten i Australia. Hun vant mot flere australske kvinneblader som hun mente hadde spredt løgner om henne. Her forlater hun Victorian Supreme Court i Melbourne torsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den australske skuespilleren Rebel Wilson (37) har gjort seg kjent for en rekke morsomme roller gjennom årenes løp. Hun er kanskje best av alt kjent fra «Pitch Perfect» og «Bridesmaids», men har også figurert i en rekke andre humorfilmer.

Alt har imidlertid ikke vært gull og grønne skoger i skuespillerens liv de siste ukene.

37-åringen gikk til sak mot den australske ukebladprodusenten Bauer Media, som står ansvarlig for blader som Woman's Day og Australian Women's Weekly.

37-åringen gikk til sak på grunnlag av ærekrenkelser, som hun hevder magasinene i konsernet har stått for flere ganger. De skal blant annet ha antydet at hun lyver om navnet sitt og alderen, noe hun fant uakseptabelt.

Vant saken

Wilson har blant annet hevdet at oppslag som dette har skadet karrieren hennes, og at flere gjeldende kontrakter har blitt kansellert på grunn av ryktene.

Det var en glad Wilson som møtte pressen etter at retten ble hevet torsdag.

- Jeg er ikke her fordi jeg er skadet, jeg er her for å renvaske meg selv. Faktumet at juryen enstemmig svarte på alle de 40 spørsmålene i min favør beviser det jeg har sagt hele tida, forteller hun til The Guardian.

LANGVARIG: Rettssaken mot Bauer Media begynte i mai, og ble avsluttet torsdag 15. juni. Her uttaler Rebel Wilson seg utenfor rettssalen i Melbourne den 22. mai. Foto: REX/ Shutterstock/ NTB scanpix
LANGVARIG: Rettssaken mot Bauer Media begynte i mai, og ble avsluttet torsdag 15. juni. Her uttaler Rebel Wilson seg utenfor rettssalen i Melbourne den 22. mai. Foto: REX/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

En jury på seks personer fikk presentert flere magasinartikler og skulle svare på spørsmål om disse. Bestemmelsen gikk i skuespillerens favør. Det er dommer John Dixon som til slutt bestemmer hva erstatningssummen for Bauer Media blir overfor Wilson.

37-åringen fortalte at det føltes som om hun sto ansikt til ansikt med en bølle.

- Dette var dessverre den eneste måten jeg kunne gå fram mot en såpass stor mediebedrift. Jeg måtte ta dette til retten, sier hun og fortsetter:

- Jeg er et menneske som er veldig komfortabel med meg selv, og jeg følte at den riktige tingen å gjøre her var å gå mot dette selskapet og å bevise hvor ekkel og smakløs deres journalistikk er, sier hun.

Det var ikke bare påstandene om juks med alder og navn som fikk selskapet dømt. Bauer Media skal også ha løyet om hallusinasjoner Wilson hadde da hun var malaria-syk, om foreldrenes yrke og om oppveksten hennes, ifølge The Washington Post.

Trailer Pitch Perfect Vis mer

Spøkefull dame

Selv om mye av oppmerksomheten rettet Wilsons vei de siste årene har handlet om rykter og løgn, har hun en stor karriere bak seg som skuespiller og vitsemaker. Hun har blant annet en hel del skandaler på CVen, og mange av dem har skjedd på arrangementer i regi av MTV.

Da Wilson og Adam DeVine (33) i fjor vår dukket opp på scenen under MTV Movie Awards for å motta prisen for «Beste kyss», gikk det hett for seg.

- Det er ganske utrolig at vi vant denne prisen, uttalte Wilson fra scenen ifølge UsWeekly.

Deretter begynte hun og DeVine å tulle med at de har null kjemi i det virkelige liv, og at de langt ifra er tiltrukket av hverandre. Noen sekunder senere havnet MTV-prisen deres på gulvet, da duoen plutselig begynte å råkline.

Til stor jubel fra publikum omfavnet de to filmstjerne hverandre heftig mens de fortsatte å kline, før de gikk ned i knestående - og Adam DeVine endte opp med Rebel Wilson liggende under seg.

HEFTIG STUNT: Både kjolen og de sorte pumpsene til Rebel Wilson flyttet på seg under kyssestuntet med Adam DeVine (t.h). Foto: NTB Scanpix
HEFTIG STUNT: Både kjolen og de sorte pumpsene til Rebel Wilson flyttet på seg under kyssestuntet med Adam DeVine (t.h). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sparket mot politiet

Dette er for øvrig ikke den eneste gangen Rebel Wilson har overrasket publikum under et MTV-show.

Under MTV Video Music Awards i august 2015, inntok komikeren scenen i en politiuniform som hun flerret av seg. Under hadde hun en t-skjorte med påskriften «Fu** tha stripper police» som ikke hadde blitt godkjent av produksjonen.

- Det er det jeg snakker om. De kommer til huset ditt, du tror du skal bli arrestert, men så får du bare en lapdance, sa Wilson fra scenen - trolig en indirekte referanse til den negative oppmerksomheten amerikansk politi har fått den siste tida.

FREIDIG: Rebel Wilson overrasket på scenen under MTV Video Music Awards i 2015. Foto: Splash News/ NTB scanpix
FREIDIG: Rebel Wilson overrasket på scenen under MTV Video Music Awards i 2015. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Ifølge The Hollywood Reporter forsøkte MTV-produksjonen å unngå at kameraene fanget opp banneordet på T-skjorten hennes, men det lyktes bare halvveis.

Våren 2013 ledet Rebel Wilson hele MTV Movie Awards, og heller ikke den gang sparte hun på stuntene. I tillegg til å danse sexy i et lærkostyme og kle seg ut som «Iron Man», vartet hun opp med et humoristisk puppestunt.

STUNT: Rebel Wilson under MTV Movie Awards i 2013. Foto: REUTERS/ NTB scanpix
STUNT: Rebel Wilson under MTV Movie Awards i 2013. Foto: REUTERS/ NTB scanpix Vis mer

Iført en svart kjole fortalte Wilson at hun ville ta opp et seriøst tema, nemlig kropp. Mens hun sa at det ikke er smart å ha negative tanker om egen kropp, ramlet kjolen hennes ned og avslørte en falsk pupp med to brystvorter.

- Jeg ble født med en liten deformering, fleipet Rebel Wilson til ellevill jubel fra salen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!