DØD: Anthony James (t.v) spilte i en rekke filmer på 1970- og 1980-tallet. Her er han fotografert under innspillingen av «Return From Witch Mountain» fra 1978. På bildet er også Bette Davis, Ike Eisenmann og Christopher Lee. Foto: Disney/Kobal/REX, NTB scanpix
DØD: Anthony James (t.v) spilte i en rekke filmer på 1970- og 1980-tallet. Her er han fotografert under innspillingen av «Return From Witch Mountain» fra 1978. På bildet er også Bette Davis, Ike Eisenmann og Christopher Lee. Foto: Disney/Kobal/REX, NTB scanpix Vis mer

Anthony James:

Hollywood-stjerne er død

Anthony James ble 77 år gammel.

Publisert

Den amerikanske skuespilleren Anthony James er død, 77 år gammel. Det skriver flere internasjonale medier, deriblant Variety. James spilte i flere kjente filmer på 1970- og 1980-tallet, men er kanskje best kjent fra sine roller i de Oscar-vinnende filmene «In the Heat of the Night» og «Unforgiven».

I flere av filmene han spilte i var han den onde og slemme karakteren, et stempel han tidlig fikk på seg etter gjennombruddet.

Skuespilleren døde etter å ha vært kreftsyk i en lengre periode. Amerikaneren begynte sin karriere som skuespilleren allerede da han var 18, etter å ha flyttet til Los Angeles. Det tok ikke lang tid før det store gjennombruddet kom, og han ble raskt anerkjent og respektert i bransjen.

De siste åra av livet var han ikke særlig aktiv. Hans siste filmrolle var i 1992. Etter at han gikk av med pensjon, har han fokusert på maling, blant annet. Han har også gitt ut flere bøker med dikt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer