EVAKUERT: Over 157 000 personer i California har måttet evakuere som følge av flere skogbranner i delstaten. Kim Kardashian, Alyssa Milano og Caitlyn Jenner er blant kjendisene som har måttet evakuere. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
EVAKUERT: Over 157 000 personer i California har måttet evakuere som følge av flere skogbranner i delstaten. Kim Kardashian, Alyssa Milano og Caitlyn Jenner er blant kjendisene som har måttet evakuere. Foto: AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Hollywood-stjerner må flykte fra flammeinferno

Caitlyn Jenners hjem skal ha brent ned og flammer truer Kim Kardashian og Kanye Wests eiendom. Ni er døde og over 157 000 er evakuert etter massive branner i California.

Flere kraftige skogbranner har tvunget over 157 000 mennesker til å forlate hjemmene sine i California.

Fem personer ble fredag kveld norsk tid funnet omkomne i utbrente biler i byen Paradise nordøst for San Francisco, opplyste delstatsmyndigheter. Til sammen ni personer er bekreftet døde, og et titall personer er savnet.

Bare i Woolsey utenfor Malibu har så mange som 90 000 mennesker blitt bedt om å evakuere. Blant de 90 000 er en rekke Hollywood-stjerner, og andre amerikanske kjendiser.

Flere av kjendisenes hjem og eiendommer har blitt rammet av flammehavet som beveger seg nærmere Malibu i skrivende stund, blant andre Caitlyn Jenner og Kim Kardashian og ektemannen Kanye West.

Jenner og Kardashian evakuert

Kjendisnettstedet TMZ melder at huset til Caitlyn Jenner, Kardashians tidligere stefar, skal ha brent ned til grunnen.

Jenner er selv usikker på om hvorvidt huset har klart seg i brannen eller ikke, forteller hun i en video på Instagram.

- Vi er trygge, i et trygt hus. Vet ikke om huset står eller ikke, sier hun blant annet.

Jenners hjem befinner seg i det aktuelle området, og skal ifølge TMZ ha utsikt til Malibu beach-området. Hun skal ha eid huset siden 2015.

VEGG AV RØYK: Slik så det ut i Malibu fredag. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
VEGG AV RØYK: Slik så det ut i Malibu fredag. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Ikke altfor langt unna Jenners bolig, har stjerneparet Kanye West og Kim Kardashian et hus som også trues av flammer. Det skrev Kardashian selv på Twitter seint fredag kveld norsk tid.

Flammene skal ifølge Kardashian ha nådd eiendommen deres, men ikke ennå til selve huset.

«Akkurat nå ser det ikke ut til å bli verre», skriver Kardashian videre.

Lady Gaga evakuert

Også andre amerikanske stjerner har fått beskjed om å evakuere, skriver Los Angeles Times.

På Instagram la Lady Gaga ut bilder og video mens hun selv evakuerte fra sitt hjem i Malibu.

Skuespillerne Rainn Wilson, Alyssa Milano og Roma Downey og regissøren Guillermo del Toro, for å nevne noen, har også evakuert fra det aktuelle området, ifølge Los Angeles Times.

Flere kraftige branner

De voldsomme skogbrannene, som herjer både nord og sør i delstaten, har trolig krevd enda flere liv enn de fem som er bekreftet omkomne, opplyste lederen for guvernørens beredskapskontor, Mark Ghilarducci, på en pressekonferanse fredag.

Natt til lørdag er det flere betydelige skogbranner som herjer i den folkerike delstaten, ifølge Los Angeles Times. De største er:

  • Brannen i Woolsey utenfor Malibu.
  • Brannen i Hill, vest for Woolsey.
  • Brannen i Butte County, nordøst for San Francisco som rammet byen Paradise.

Store deler av innbyggerne i California ser røyken fra de kraftige brannen, viste satellittbilder USAs nasjonale værtjeneste la ut på Twitter natt til lørdag.

I San Francisco er luften full av støv og sotpartikler, og innbyggerne kan lukte brannene som herjer noen mil unna. Eldre mennesker og barn blir rådet til å holde seg mest mulig innendørs, skriver NTB.