Hollywood-stjerner siktet etter omfattende universitetsskandale

Skal ha gitt bestikkelser for å sikre barna plass på eliteuniversiteter.

I HARDT VÆR: Skuespillerne Lori Loughlin og Felicity Huffman, kjent fra henholdsvis «Full House» og «Frustrerte fruer», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Skuespillerne Lori Loughlin og Felicity Huffman, kjent fra henholdsvis «Full House» og «Frustrerte fruer», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag melder en rekke internasjonale medier at totalt 50 personer er siktet for svindel og bedrageri etter at FBI avdekket en massiv universitetsskandale i USA.

Skuespillerne Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54), kjent fra henholdsvis «Frustrerte fruer» og «Full House», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser slik at barna skulle komme inn på eliteuniversiteter.

Ifølge ABC News og Washington Post skal de 50 involverte ha gått sammen og betalt totalt seks millioner dollar, noe som tilsvarer 52 millioner kroner. Skolene det angivelig dreier seg om er henholdsvis Yale, Stanford, Georgetown og The University of Southern California.

«Flere personer er involvert i en landsdekkende konspirasjon som gjorde det mulig å legge til rette for å jukse på eksamener og opptaksprøver.», heter det blant annet i en kunngjøring fra U.S. Attorney's Office i Massachusetts, ifølge People.

- Barna uvitende

USA Today melder også at flere universiteter skal ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere studenter på idrettslag, på tross av manglende ferdigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer