<p>ARRESTERT: Den Svenske «Hollywoodfruen» Gunilla Persson, ble i mai pågrepet av politiet i Palm Beach, Florida, mistenkt for grovt tyveri. Foto: NTB scanpix <br>
</p>

ARRESTERT: Den Svenske «Hollywoodfruen» Gunilla Persson, ble i mai pågrepet av politiet i Palm Beach, Florida, mistenkt for grovt tyveri. Foto: NTB scanpix

Vis mer

Gunilla Persson:

Hollywoodfruen er tiltalt: - Forventer ingen rettssak

Tar ut tiltale etter «solbrilletyveriet».

Den svenske realitystjerna Gunilla Persson (59) ble i midten av mai pågrepet av politiet i Palm Beach, Florida. Hun skal angivelig ha stjålet et par med rådyre solbriller fra Chanel-butikken i området.

Persson skal ha blitt pågrepet rundt 21.30 lokal tid, men etter å ha betalt en kausjon på 5000 dollar, altså omtrent 40 000 kroner, skal hun seinere samme natt ha blitt sluppet fra politiets varetekt.

Selv har hun hevdet sin uskyld, og at det hele var en misforståelse.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

Tiltalt

Seint onsdag kveld kunne den svenske avisa Expressen melde at politiet har kommet videre i etterforskningen sin. De har nå valgt å ta ut tiltale mot «Svenske Hollywoodfruer»-profilen. Hun er derimot ikke tiltalt for tyveri, men heller for forseelse.

Hun har selv valgt å ikke kommentere den rettslige utviklingen, og befinner seg for tida i Miami. Hun og datteren skal så videre til New York - langt unna rettsprosedyrene. Hun skulle egentlig møte til en høring denne uka, torsdag 21. juni, men den er blitt avlyst. Det er ikke kjent når saken eventuelt berammes i retten igjen.

Overfor Expressen har advokaten hennes, Philip Ridolfo, tidligere fortalt at han tror dette kommer til å løse seg uten problem.

- Jeg tror ikke det blir noen rettssak.

Ifølge politirapporten, som Expressen har fått tak i, skal 59-åringen angivelig ha satt et par solbriller av merket Chanel på hodet mens hun betalte for en håndveske, og deretter forlot butikken. Dette skal ha blitt fanget opp på et overvåkningskamera, og skal ha vært grunnen til at politiet ble kontaktet.

Til Dagbladet i mai skrev Persson i en sms at det hele dreier seg om en misforståelse, og har ingen kommentar utover dette.

Hva slags misforståelse det er snakk om, hadde ikke Perssons advokater diskutert med henne på daværende tidspunkt.

Laget en plan

Da svenske medier spurte advokat Michael Murphy om dette tidligere i sommer, svarte han følgende:

- Du må forstå at vi ikke vil snakke om fakta i en pågående forhandling. Vi må være veldig forsiktige slik at vi kan fokusere på å løse dette, sa han og la til:

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 05.01.2016 FORTVILET: Når Gunilla Persson mimrer om Manhattan-leiligheten i ukens episode av «Svenske Hollywoodfruer», blir det hele for mye for henne. Video: TV3 Vis mer

- Vi forsøker å ikke uttale oss om dette for å ikke «spille det ut» i media. Det tror jeg ikke er det riktige akkurat nå.

Michael Murphy synes det er uheldig at politiet har gått ut med sin versjon, og at det setter Persson i en vanskelig situasjon.

Høy strafferamme

Det skal ha vært i en gate nær butikken, at politiet stoppet Persson. I rapporten skal det stå beskrevet at hun tok opp solbrillene fra veska og satte dem på hodet, før hun hevdet det var meningen at hun skulle returnere solbrillene på et seinere tidspunkt.

Betegnelsen «grovt tyveri» skal ifølge svenske medier innebære et tyveri av verdier mellom 300 og 5000 dollar, altså et sted mellom 2500 og 40 000 kroner, og en dom skal ha en strafferamme på inntil fem års ubetinget fengsel.