RASENDE: Gunilla Persson raser etter at tanta hennes, Sonja, døde på et eldrehjem i Sverige forrige uke. Hun mener nemlig at hun døde av grov omsorgssvikt. Foto: ALLARD LASSE  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå, NTB scanpix
RASENDE: Gunilla Persson raser etter at tanta hennes, Sonja, døde på et eldrehjem i Sverige forrige uke. Hun mener nemlig at hun døde av grov omsorgssvikt. Foto: ALLARD LASSE / Aftonbladet / IBL Bildbyrå, NTB scanpixVis mer

«Hollywoodfruer»-stjerna går til anmeldelse: - De drepte tanta mi

«Svenske Hollywoodfruer»-stjerna anmelder et eldrehjem. 

Tidligere denne måneden fikk «Svenske Hollywoodfruer»-stjernen Gunilla Persson (57) beskjeden om at hennes tante, Sonja Nyqvist, hadde gått bort på et eldrehjem i Norrköping i Sverige.

Nå anmelder Persson, som er kjent for å ytre sine sterke meninger, eldrehjemmet «Granen» for omsorgssvikt.

- Drepte tanta

- De drepte tanta mi, hevder TV-profilen overfor den svenske nettavisa Aftonbladet.se.

Persson skal ha besøkt sin 87 år gamle tante på eldrehjemmet i juni, og hun skal da ha blitt sjokkert over tilstanden hennes.

Hennes demente tante skal ha vært både svak og tynn, og var helt alene på rommet sitt da tv-stjerna kom på besøk. Hun skal ha fraktet tanten til sykehuset, men det tok ikke lang tid før hun ble sendt tilbake til eldrehjemmet.

- Noen bør bli holdt ansvarlig

FORTVILET: Når Gunilla Persson mimrer om Manhattan-leiligheten i ukens episode av «Svenske Hollywoodfruer», blir det hele for mye for henne. Video: TV3 Vis mer

57-åringen hevder at de ansatte ved eldrehjemmet mente at Sonja ikke ville spise, og at de brukte som unnskyldning at de ikke klarte å tvinge i henne mat.

- De satte bare inn et brett med mat til henne. Det var ingen som tok seg tid til å mate henne. Det er man jo nødt til, sier hun til avisa.

Persson hevder videre at personalet ved eldrehjemmet etter hvert nektet bekjente å besøke Sonja den siste tiden, noe som førte til at hun døde helt alene.

- Jeg får mange henvendelser fra folk som har gått gjennom lignende med sine familiemedlemmer. Jeg kommer ikke til å gi meg. Noen bør bli holdt ansvarlig. Jeg gråter ustanselig i sorg over min tante, sier hun til Aftonbladet.

Eldresenteret skal ha blitt informert om Perssons anmeldelse, og forteller til nettavisa Norrköpings Tidningar at de ser seriøst på anmeldelsen.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker, men vi tar alltid klager på alvor. Generelt sett - uansett hva slags varsling - undersøker vi alltid klagene. Det er alltid rom for forbedring, sier Mattias Andersson, lederen for «Granen», til avisa.

Sykepleieren sa opp jobben

Dette er imidlertid ikke første gang den berømte TV-profilen har en ubehagelig opplevelse med helsevesenet.

I 2013 hadde hun ansatt en sykepleier som skulle ta hånd om hennes demente mor, Iris, i Los Angeles mens hun selv reiste til New York.

Men realitystjernen rakk så vidt å ankomme storbyen før hun fikk beskjed om at sykepleieren hadde sagt opp jobben.

- Hun sa hun ikke klarte å ta hånd om mamma på egen hånd. Hun ringte etter en ambulanse før hun låste, slengte nøklene inn i huset og gikk, fortalte hun til Aftonbladet den gang.

Saken ble først publisert på Seoghør.no. Les her.

SVENSK RAP-FRUE: Hollywood-fruen Gunilla Persson er aktuell med nytt program. I en av episodene skal hun prøve seg som låtskriver. Se hvordan det gikk. Video: TV 3 Sverige Vis mer