«Hollywoods mektigste mann» anklages for sextrakassering over flere tiår

«Jeg erkjenner at jeg i fortida har oppført meg på en måte overfor kolleger, som har ført til mye smerte».

I HARDT VÆR: Hollywood-produsent Harvey Weinstein. Her er han avbildet sammen med skuespiller Elizabeth Olsen og kona Georgina Chapman. Foto: Kristina Bumphrey/ StarPix/ REX/Shutterstock / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Hollywood-produsent Harvey Weinstein. Her er han avbildet sammen med skuespiller Elizabeth Olsen og kona Georgina Chapman. Foto: Kristina Bumphrey/ StarPix/ REX/Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Harvey Weinstein (65) er så definitivt en av Hollywoods aller mektigste menn. Gjennom en lang karriere har han stått bak en lang rekke store filmsuksesser og i 2012 kåret Time ham til bransjens aller mektigste.

Ikke så rart, med tanke på at han via sine selskaper Miramax og The Weinstein Company har vært en av de fremste Oscar-garantistene de siste 20 åra.

Anklager om sextrakassering

Men nå er den mektige Hollywood-kjempen i alvorlig trøbbel. I en omfattende avsløring i New York Times dokumenteres det hvordan Weinstein over tre tiår skal ha seksuelt trakassert kvinner.

En av kvinnene som står fram i New York Times artikkel er skuespilleren Ashley Judd, kjent fra filmer som «Kiss the Girls og «A Time to Kill».

For to tiår siden ble hun bedt om å møte Weinstein på hans hotellrom. Han tok imot henne iført en badekåpe og spurte om hun kunne gi ham en massasje eller se på ham dusje.

«Hvordan skal jeg komme meg ut av rommet så fort som mulig uten å fornærme Harvey Weinstein», husker Judd å ha tenkt.

- Vi kvinner har snakket om Harvey oss imellom lenge, og det er rett og slett på tide at vi begynner å ha denne samtalen offentlig, sier Judd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer