Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Homofil NRK-profil: «Stikker til London, Tom Daley er ute av skapet»

Hylles på Twitter etter å ha stått fram som homofil.

(Dagbladet): I dag kom stuperen Tom Daley (19) ut av skapet og avslørte at han har en mannlig kjæreste. Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og de er utelukkende positive.

Vel, bortsett fra forelskede ungpikehjerter som ble knust, da.

- Dette er en trist dag for alle jenter i hele verden, skriver den norske Twitter-brukeren @lifeofmdj.

Lineker-støtte Edward Lord er sjef for det britiske vannsportforbundet ASA Aquatics.

- Vi må støtte Tom Daley i hans avgjørelse om å komme ut av skapet. Han er veldig modig, og som formann i ASA er jeg stolt av ham, skriver Lord på Twitter.

Også tidligere Everton-, Tottenham-, Barcelona- og England-spiller Gary Lineker uttrykker sin støtte til den unge stuperen.

- Jeg er glad for at Tom Daley er lykkelig i sitt nye forhold. Bra gjort av ham å dele det. Jeg ønsker begge to lykke til, skriver Lineker.

Reiseklar Baarli Programleder i Verdens Rikeste Land på NRK P3 og åpent homofile Niklas Baarli var begeistret over nyheten.

- BRB! (Straks tilbake, journ. anm.) Stikker til London, Tom Daley er ute av skapet, melder Baarli på Twitter.

Også Stonewall, som er Storbritannias største veldedighetsorganisasjon for homofiles rettigheter, slenger ut en støttemelding til Daley.

- Rørende og inspirerende video fra Tom Daley. En rollemodel for tusenvis av andre unge mennesker.