Noman Mubashir:

- Homofobien dukker opp, bare man skraper litt i overflaten

Noman Mubashir mener at «Skam» har betydning for folk uavhengig av legning.

VELGER ÅPENHET: NRK-programleder Noman Mubashir valgte i høst å komme ut av skapet. Nå ønsker han å være så åpen han kan for å hjelpe andre som sliter. Samtidig roser han toleransearbeidet i den tredje sesongen av «Skam». Foto: Andreas Fadum 
VELGER ÅPENHET: NRK-programleder Noman Mubashir valgte i høst å komme ut av skapet. Nå ønsker han å være så åpen han kan for å hjelpe andre som sliter. Samtidig roser han toleransearbeidet i den tredje sesongen av «Skam». Foto: Andreas Fadum  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK-programleder Noman Mubashir (42) mye oppmerksomhet etter at han stod fram som homofil i et VG-intervju, i kjølvannet av kong Haralds rørende og inkluderende tale på kongeparets hagefest 1. september.

Mubashir har fått mye ros for åpenheten sin, og for at han har delt sine vanskelige erfaringer med å vokse opp som homofil i et muslimsk miljø.

Det å «komme ut av skapet», og hva slags følger det kan innebære, har vært hovedtemaet i høstens sesong av NRK-suksessen «Skam».

Utallige seere har latt seg røre av kjærligheten mellom hovedpersonene Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Even (Henrik Holm). Fredag ble «Skam»-sesongen som virkelig har brakt serien utenfor Norges grenser, avsluttet.

Og mandag publiserte Noman Mubashir en kronikk i VG der han blant annet roser «Skam 3» og tar et oppgjør med det han kaller «homohatere».

- Blir veldig rørt

Overfor Dagbladet forteller Mubashir hva som fikk ham til å skrive kronikken, som er illustrert med et bilde fra bassengscenen der Isak og Even kysser første gang.

- Da jeg, litt tilfeldig, kom ut av skapet i september spurte VG meg om jeg ville skrive en kronikk. Men den gang da var det så mye som skjedde, så mange henvendelser og så mye styr at jeg ville vente litt med det. Men nå hadde jeg litt overskudd, forklarer Mubashir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer