Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Homsene stiller ikke slike spørsmål som du gjør

Lady Gaga føler seg forhåndsdømt av Dagbladet.

||| (Dagbladet.no): I kveld står Stefani Joanne Angelina Germanotta (23) på Sentrum Scene i Oslo.

Folk flest kjenner henne imidlertid som Lady Gaga.

Stjerneskuddet, som har laget sine egne låter siden hun var 11 år og designer sine egne antrekk, har framstått som en artist med en enormt bevisst forhold til det å bygge opp sitt eget image siden hun slo igjennom i fjor.

Ikke redd sexfokus

På en pressekonferanse på Malta tidligere denne måneden slo hun fast at hun ikke har samme prioriteringer som folk flest, og at det eneste som betyr noe for henne er musikken hennes. Det hele iført en sadomascosisme-inspirert lærmaske.

Tidligere har hun mottatt pressen i bare undertøyet.

Likevel er hun ikke redd for at måten hun spiller på sex på, skal ta fokuset vekk fra musikken hennes.

- Nei. Jeg har tre nummer én-hits og solgt fire millioner plater.

Føler seg forhåndsdømt
Høydepunktet i Lady Gagas karriere så langt, er responsen hun har fått fra homsemiljøet.

- Jeg elsker dem så mye og de stiller ikke slike spørsmål som du gjør. De elsker seksuelle, sterke kvinner som sier det de mener. Hadde jeg vært en fyr som satt her med en sigarett mens jeg klødde meg i skrittet og snakket om hvordan jeg lager musikk fordi jeg elsker raske biler og å ligge med jenter, hadde du kalt meg en rockestjerne.

- Men når jeg, en kvinne som lager popmusikk, gjør det, dømmer du meg. Du sier det er forstyrrende. Jeg er bare en rockestjerne.

Elsker menn
Selv om hun føler seg forhåndsdømt som kvinnelig artist, avviser hun at hun er en feminist.

- Nei, jeg elsker menn. Jeg hyller amerikansk mannlig kultur med øl, barer og muskelbiler, men det er ikke du spurte meg om. Du spurte om musikken forstyrres av seksualiteten min, og det gjør den ikke.

STJERNESKUDD: Lady Gaga er ikke som andre artister. I kveld spiller hun på Sentrum Scene. Her fra en konsert i Italia tidligere i år. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
STJERNESKUDD: Lady Gaga er ikke som andre artister. I kveld spiller hun på Sentrum Scene. Her fra en konsert i Italia tidligere i år. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer