Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hør Susan synge «Killing Me Softly»

Lagde CD til sine venner for to år siden.

NY STJERNE: Susan Boyle (47) ble verdensstjerne etter å ha forbløffet dommere og publikum i TV-showet "Britain's Got Talent". Nå er et eldre opptak av henne gjort tilgjengelig. Foto: SCANPIX
NY STJERNE: Susan Boyle (47) ble verdensstjerne etter å ha forbløffet dommere og publikum i TV-showet "Britain's Got Talent". Nå er et eldre opptak av henne gjort tilgjengelig. Foto: SCANPIX Vis mer

||| LONDON (Dagbladet.no): Susan Boyle-feberen demper seg ikke: I dag presenterer avisa Daily Telegraph to sanger Boyle fikk spilt inn for ti år siden.

Hør dem på avisas nettsider.

Boyle har tatt Internett-verdenen med storm etter sin framføring av «I Dreamed a Dream» i sesongpremieren av «Britain?s Got Talent» forrige helg.

Den enslige 47-åringen fra Skottland er skyhøy favoritt til å vinne det populære programmet etter at hun forbløffet alle fra scenen.

Delte ut til venner
De eneste som var i nærheten av å vite hva som kom, var innbyggerne hjemme i den skotske landsbyen Blackburn. Der har hun allerede gjort seg bemerket som hobbysangerinne. For ti år siden spilte hun inn to sanger på en CD som hun delte ut til noen av sine nærmeste venner.

En av disse kopiene har nå funnet veien til den engelske avisa.

- Hun kom innom en dag og fortalte meg at hun hadde laget dette opptaket av et par sanger. Hun ba meg passe på det, fordi det hadde kostet henne alt hun hadde av sparepenger, sier den anonyme naboen til Daily Telegraph.

To klassiske ballader
- Hun sa hun ikke hadde fått mange laget, og bare hadde gitt ut et fåtall til sine nærmeste venner i landsbyen. Jeg glemte det inntil jeg så «Britain?s Got Talent». Da kom jeg plutselig på at jeg hadde det. Jeg hørte på det på nytt, og syntes det var utrolig at hun ikke var blitt oppdaget før nå.

Den ene sangen på plata var 50-tallsballaden «Cry Me A River», den andre «Killing Me Softly With His Song», som var originaltittelen på den senere mange ganger tolkede sangen fra 1971.

Boyle fikk CD-en laget for å markedsføre seg selv til platekompanier og forskjellige auditioner, uten å få drømmen sin realisert.

IKKE BARE I ENGLAND: Via YouTube Susan Boyles tolkning av Les Miserables-låta "I Dreamed a Dream" gått verden rundt. Foto: SCANPIX
IKKE BARE I ENGLAND: Via YouTube Susan Boyles tolkning av Les Miserables-låta "I Dreamed a Dream" gått verden rundt. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media