Dronning Margrethe:

Høster kritikk

Det blir ingen stor feiring av dronning Margrethes jubileum, men det betyr ikke at det går upåaktet hen.

TRE GENERASJONER: Tirsdag ble det offentliggjort nye bilder fra det danske kongehuset i anledning dronning Margrethes kommende fødselsdag. På kort tid har de fått massiv oppmerksomhet fra den rojale fansen. Her er hun avbildet sammen med kronprins Frederik og prins Christian. Foto: Per Morten Abrahamsen / Det danske kongehuset
TRE GENERASJONER: Tirsdag ble det offentliggjort nye bilder fra det danske kongehuset i anledning dronning Margrethes kommende fødselsdag. På kort tid har de fått massiv oppmerksomhet fra den rojale fansen. Her er hun avbildet sammen med kronprins Frederik og prins Christian. Foto: Per Morten Abrahamsen / Det danske kongehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På torsdag er det hele 80 år siden dronning Margrethe av Danmark kom til verden. Jubileet skulle egentlig feires med en storstilt fest, «med dejlig chokolade og kager til», men sånn blir det altså ikke. Coronapandemien har satt en stopper for festligheter verden over, som også gjelder kongelige.

Dronninga har derimot vært tydelig på at hun støtter kravene og restriksjonene regjeringen, med statsminister Mette Frederiksen i spissen, har pålagt det danske folk. Dronninga har bedt folk ta vare på hverandre i denne krevende tida, og har oppfordret alle til å vente med festligheter.

Men - «firs» år på tronen kan likevel ikke gå helt upåaktet hen. Derfor har det danske kongehuset bestemt seg for å offentliggjøre noen nye bilder i anledning den store dagen. De faller derimot ikke i god jord hos alle, kan danske medier melde.

- Stive

De nye bildene er tatt av fotograf Per Morten Abrahamsen, og viser tre generasjoner med tronarvinger. På bildet poserer nemlig dronninga med sønnen, kronprins Frederik, og barnebarnet - kommende kronprins Christian. De to mennene skal begge arve tronen på et tidspunkt, og derfor er bildene utvilsomt symbolsterke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer