Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Reg E. Cathey:

«House of Cards»-stjerne er død

Døde i sitt eget hjem.

DØD: Den amerikanske skuespilleren Reg E. Cathey døde fredag, 59 år gammel. Foto: NTB scanpix
DØD: Den amerikanske skuespilleren Reg E. Cathey døde fredag, 59 år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Reg E. Cathey døde fredag, 59 år gammel, melder New York Times.

Cathey er kanskje best kjent for rollen som Freddy Hayes i den populære Netflix-serien «House of Cards», og rollen som Norman Wilson i HBO-serien «The Wire».

Det var skaperen av sistnevnte serie, David Simon (58), som først bekreftet dødsfallet via en melding på Twitter.

«Reg Cathey, 1958-2018. Ikke bare en dyktig skuespiller, men rett og slett et av de flotteste menneskene jeg har delt lange dager med på settet», skriver han.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men ifølge Independent skal 59-åringen ha vært rammet av lungekreft i flere år. Han døde i sitt hjem i New York.

Skuespilleren har flere ganger blitt nominert til Emmy-pris for beste mannlige birolle for rollen i «House of Cards». I 2015 stakk han av med den gjeve prisen.

- Unik

Skaperen av Netflix-serien, Beau Willimon (40), skriver på Twitter at Reg E. Cathey var en mann med både humor og talent.

«Reg Cathey var unik. Full av livsglede, sjenerøsitet, humor og talent. Elsket av alle som ble heldige nok til å kjenne ham og jobbe med ham. Han vil bli dypt savnet. Hvil i fred, Reg», skriver han.

NY SESONG: «Det amerikanske folk vet ikke hva som er til deres eget beste. Det gjør jeg». House of Cards vender tilbake med nye episoder på Netflix fra 30. mai. Video: Netflix via YouTube Vis mer

Netflix har også sendt ut en pressemelding vedrørende dødsfallet.

- Vi er knust over at vår venn og «House of Cards»-kollega Reg E. Cathey har gått bort. Reg var den snilleste mannen, den mest givende skuespilleren og en sann gentleman. Våre tanker går til familien, skriver Netflix.

Skuespilleren fortalte i 2015 at han aldri har ansett seg selv som en kjendis.

- En fyr fortalte meg at jeg er en av de få skuespillerne som lever av skuespilleryrket uten å være kjent. Vi lo begge to. Og det er sant. Det er en liten klubb med oss skuespillere, fordi det er vanskelig å få det til som skuespiller uten å bli kjendis. Det var enklere da jeg startet, men nå er det mye vanskeligere, sa han til The Detroit Free Press.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!