«Høy på pæra»-stjerne er død

Clive Swift ble 82 år gammel.

DØD: Clive Swift (t.h) ble verdenskjent som Richard Bucket i suksesserien «Høy på pæra». Fredag kunne flere britiske medier melde at han hadde avgått ved døden, 82 år gammel. Her fotografert sammen med Patricia Routledge. Foto: BBC / Discovery
DØD: Clive Swift (t.h) ble verdenskjent som Richard Bucket i suksesserien «Høy på pæra». Fredag kunne flere britiske medier melde at han hadde avgått ved døden, 82 år gammel. Her fotografert sammen med Patricia Routledge. Foto: BBC / Discovery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På starten av 1990-tallet begynte TVNorge å sende serien «Høy på pæra» her til lands. Situasjonskomedien gikk originalt på BBC, og ble filmet i en periode på seks år.

Det var mange som la sin elsk på serien, som i grove trekk handlet om klasse og sosial status i England. Vi ble blant andre kjent med karakteren Richard Bucket, som var ektemannen til den kvinnelige hovedkarakteren Hyacinth Bucket.

Førstnevnte ble spilt av britiske Clive Swift. Fredag kunne flere britiske medier melde om at den folkekjære skuespilleren hadde avgått ved døden.

Han ble 82 år gammel, og døde ifølge BBC som følge av et kort sykeleie. Familien hans var rundt ham da han sovnet inn. Han etterlater seg to barn fra et tidligere ekteskap. Hans tredje barn, datteren Rebecca, døde i 2017.

Swift hadde en lang karriere innenfor den britiske underholdningsbransjen. Han begynte først i teateret, før han etter hvert fant ut av at tv var hans sanne kall. Han spilte blant annet i serier som «Park Practice» og «Born and Bred». Likevel var det rollen i «Keeping Up Appearances» - som på norsk ble oversatt til «Høy på pæra» - som var karrierens største.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer