Heather Lee O'Keefe:

Hudfletter skjønnhetskonkurransen: - Brukt som dukker

Skjønnhetsdronninga raser mot Miss USA seieren.

KRITIKK: Årets Miss USA mottar kritikk fra deltakerne, deriblant Heather Lee O'Keefe. Foto: Skjermbilde fra Instagram
KRITIKK: Årets Miss USA mottar kritikk fra deltakerne, deriblant Heather Lee O'Keefe. Foto: Skjermbilde fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere forhåpningsfulle deltakere bruker trolig månedsvis for å forberede seg til USAs store skjønnhetskonkurranse, Miss USA.

Under årets konkurranse var det Miss Texas, R'Bonney Gabriel (28), som endte med å ta seieren hjem.

Det reagerer deltakeren fra Montana, Heather Lee O'Keefe (25), sterkt på.

Til Daily Mail hevder 25-åringen at arrangørene hadde planlagt Gabriels seier, før kvinnene hadde entret konkurransen.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Tydelig favorisering

- Jeg føler at vi alle ble brukt som dukker bare for showets skyld i konkurransen, mener O'Keefe.

Ifølge Montana-kvinnen hadde nemlig Miss USA-styret allerede sett seg ut konkurrenten fra Texas som vinner.

- Det eneste jeg vet er at det er tydelig favorisering av henne i konkurransen og i forkant av konkurransen. Hun mottok mye mer ressurser enn vi fikk. Det er roten av problemet.

25-åringen beundrer likevel Gabriel, og synes det er synd at omstendighetene har påvirket seieren.

VAKREST I VERDEN: Sør-afrikanske Rolene Strauss (22) ble i helga kåret til verdens vakreste kvinne under den årlige Miss World-konkurransen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Hun har også jobbet så hardt for dette, men jeg synes det er uheldig at omstendighetene har ødelagt seieren hennes, for vi er alle enige om at hun kunne ha en på egen hånd, fortsetter hun.

- Villedende

Organisasjonen Miss USA og Gabriel har nektet for at konkurransen var rigget. Presidenten for Miss USA og tidligere Miss Texas, Crystle Stewart (41), nekter også for alle anklagene.

Hun vant skjønnhetskonkurransen i 2009.

- Anklagene mot organisasjonen Miss USA er villedene og går imot alt jeg står for både på et personlig og profesjonelt plan, sa Stewart i en uttalelse til Daily Mail.

Miss Universe, som også driver Miss USA, gjennomfører nå en intern etterforskning i forbindelse med deltakernes anklager, ifølge nettsiden.

- Vi er klar over bekymringene som har blitt trukket fram av årets Miss USA-deltakere. Vi berømmer kvinnene for å gjøre oss oppmerksomme på disse problemene og vi vil alltid være en organisasjon som oppmuntrer kvinner til å bruke stemmen sin. Vi er overbevist om at alle har rett til å uttrykke sine tanker og erfaringer uten hevn og mobbing, sa Miss Universe til Daily Mail

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer