Kristin Cavalleri:

Hudflettet etter dette innlegget

«The Hills»-stjerna måtte gjøre endringer etter kritikk.

AU DA: Den amerikanske realitystjerna Kristin Cavallari ville markere at det var 18. år siden nærmere 3000 mennesker døde i terrorangrepene den 11. september 2001. Det burde hun ikke ha gjort. Foto: NTB scanpix
AU DA: Den amerikanske realitystjerna Kristin Cavallari ville markere at det var 18. år siden nærmere 3000 mennesker døde i terrorangrepene den 11. september 2001. Det burde hun ikke ha gjort. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

11. september er en sår dag i amerikansk historie. Tidligere denne uka var det 18 år siden nærmere 3000 mennesker mistet livet, da kaprede fly krasjet inn World Trade Center i New York, i Pentagon i Washington D.C. og på et jorde i Pennsylvania.

Melania Trump (49) var blant dem som fikk kritikk, da hun stilte opp i en kjole som hadde en besynderlig detalj på seg. Flere hevdet nemlig at den ene sømmen bak på kjolen så ut som et tårn, og at knappen midt på sømmen kunne se ut som et fly. Det ble hun refset for.

TÅRN-SØM: Selv om mange satte pris på presidentens markering på sosiale medier, begynte enkelte å bemerke seg én ting spesielt. Video: CNN. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

Den amerikanske førstedama er ikke den eneste som har fått 11. september-kritikk i år. «The Hills»-stjerna Kristin Cavallari (32) hadde en intensjon om å legge ut et innlegg på Instagram som viste respekt overfor alvoret dagen bærer preg av, og de falne.

Intensjonen ble derimot ikke oppfattet av fansen, som var raskt ute med å problematisere innlegget.

Sparket etter kritikken

Bildet Cavallari la ut var, i og for seg, uskyldig nok. Hun var i New York, og poserte i en av storbyens gater - ikledd en sort kjole med utringning og høye hæler. Kombinasjonen av bildet og det hun skrev fikk imidlertid flere til å se blodrødt.

«New York i 24 timer. Og for ei tid å være her … Glem aldri», sto det altså under bildet, der hun poserer relativt lettkledd. I tillegg hadde hun tagget flere designere i bildet, slik at fansen kunne få vite hvor antrekket var fra.

Se dette innlegget på Instagram

NYC for 24hrs.

Et innlegg delt av Kristin Cavallari (@kristincavallari)

Fox News skriver at bildet ble omtalt som «tonedøvt» og «ubarmhjertig» av folk i kommentarfeltet. Det var såpass mange negative kommentarer at det på et tidspunkt var umulig å bla uten å finne noe annet enn hets. Ordlyden var som følger:

«Helt feil bilde for innholdet i teksten, dette»,

«Dette var dårlig stil»,

«Dagen i dag handler ikke om deg. Ta på deg ei skjorte og voks opp».

KONSEKVENSER: Kristin Cavallari sparket en person i sitt sosiale medier-team etter å ha blitt kritisert for et innlegg på Instagram. Foto: NTB scanpix
KONSEKVENSER: Kristin Cavallari sparket en person i sitt sosiale medier-team etter å ha blitt kritisert for et innlegg på Instagram. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om stjerner til stadighet mottar negative tilbakemeldinger på det de legger ut, hender det sjelden at det får konsekvenser.

Hudflettingen av Cavallaris innlegg fikk imidlertid store ringvirkninger - i hvert fall for personen som jobbet som sosiale medier-ansvarlig for henne. Overfor Fox bekrefter en av representantene hennes at de har sparket den ansatte som la ut bildet og teksten på Instagram.

Det var, med andre ord, ikke stjernas skyld at det gikk som det gikk. Bildeteksten er siden blitt endret til at alt etter «New York i 24 timer» er sløyfet. Hun har derimot ikke kommentert saken direkte selv ennå.

Stor sorg

Cavallari vokste mildt sagt opp i rampelyset. Da hun gikk første år på videregående, i 2004, ble hun castet til den populære tenåringsserien «Laguna Beach».

Serien fulgte en rekke ungdommer gjennom alt som hører ungdomstida til. Ville fester, intriger og kjærlighetsdrama var bare noe av det som fanget seerne, og Cavallari var mildt sagt en av seriens store snakkiser. Hun ble på sikt også å se i «The Hills», etter at Lauren Conrad bestemte seg for å trekke seg ut av serien.

I de seinere åra har imidlertid tv-stjernas liv vært preget av en stor sorg. I 2015 døde broren, Michael Cavallari, på tragisk vis, bare 30 år gammel. Dødsfallet har preget Cavallari-familien i aller største grad de siste tre åra.

Den unge mannen ble funnet livløs i Utah, og først to måneder seinere ble dødsårsaken avslørt, ifølge Huffington Post.

Rettsmedisinere konkluderte med at 30-åringen døde av hypotermi, etter å ha vært utsatt for kuldegrader over lengre tid. Ifølge Store norske leksikon er hypotermi nedsatt kroppstemperatur som er lavere enn 35 grader. Det ble videre erklært at dødsfallet var en ulykke

TUNGT: Stephanie Pratt, kjent fra den amerikanske dokusåpen «The Hills», har tidligere slitt med avhengighet. Video: Viafree. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Det var helt jævlig. De fant Mikes bil, og vi tenkte at han kanskje var på et hotell, så vi tenkte ikke så alvorlig på det til å begynne med. Jeg husker mamma ante at noe var galt, fordi hun ellers ville hørt fra ham, har hun uttalt.

- Broren min var en nydelig sjel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer