Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hun ble avskrevet som «pen døgnflue». Slik har Kate Upton overbevist kritikerne

Mye har skjedd siden 24-åringen slo gjennom i 2012. 

INGEN DØGNFLUE: I 2012 avskrev en norsk markedsføringsprofessor Kate Upton som ei døgnflue. Fire år senere er modellen og skuespilleren fortsatt en het potet, og har i løpet av de siste månedene skrevet under en prestisjefull modellkontrakt og forlovet seg. Her avbildet under Met-gallaen i mai. Foto: Doug Peters / Scanpix
INGEN DØGNFLUE: I 2012 avskrev en norsk markedsføringsprofessor Kate Upton som ei døgnflue. Fire år senere er modellen og skuespilleren fortsatt en het potet, og har i løpet av de siste månedene skrevet under en prestisjefull modellkontrakt og forlovet seg. Her avbildet under Met-gallaen i mai. Foto: Doug Peters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til nylig å ha fylt 24 år har supermodell Kate Upton litt av en CV å vise til.

ÆRESOPPDRAG: 19 år gammel fikk Kate Upton det prestisjefylte oppdraget å pryde badedraktutgaven til Sports Illustrated. Se klipp fra fotoshooten og intervju med henne her. Video: Sports Illustrated / Reuters / Dagbladet Vis mer

Fire år etter at hun signerte sin første modellkontrakt skjøt karrieren hennes for alvor fart da hun 19 år gammel prydet forsida til Sports Illustrateds badetøyutgave i 2012.

I kjølvannet av det prestisjetunge modelloppdraget fortsatte Upton å skape overskrifter, blant annet på grunn av den mye omtalte «cat daddy»-dansen, bannlyste TV-reklamer (blant annet på grunn av stive brystvorter) og hennes - i moteverdenens - ukonvensjonelle ytre.

I motsetning til mange av modellene man så på catwalken og i motemagasiner hadde nemlig Upton en litt mer formfull figur.

Dette gjorde blant annet at undertøysgiganten Victoria's Secret gikk ut og sa at de aldri kunne ha brukt henne.

Kate Upton har gjort det igjen: Kledd av seg og havnet i trøbbel. Denne gangen var det YouTube som mente hun brøt reglene for nakenhet, men internettgiganten snudde etter massiv kritikk. Video: Terry Richardson Vis mer

- Hun er som en side 3-pike, en fotballfrue med for blondt hår og med et ansikt som alle med nok penger kan kjøpe, var den bitende karakteristikken fra Victoria's Secret-moteredaktør Sophia Neophitou - som året etter måtte spise ordene sine da undertøysselskapet hanket inn Upton som en av «englene» i deres katalog.

- Mye å ta i, mye å være glad i

Også den norske modellmammaen Eivor Øvrebø ga uttrykk for at Upton var for formfull for de tradisjonelle motemagasinene.

- Jeg vil si at hun ser ganske «sliten» ut, men make-upen og stilen gjør henne slik. (...) Gutta synes nok jenta er «griseflott» i forhold til catwalkmodellene. Mye å ta i, mye å være glad i, sa den norske motenestoren til Dagbladet i 2012.

BEST OF KATE: Kate Upton har lagt ut mange videoer til glede og forargelse. Her får du noen høydepunkter, blant annet klipp som aldri tidligere er vist på DBTV. Vis mer

Samtidig ble det spekulert i om Upton åpnet dørene for en ny generasjon modeller, med litt mer kjøtt på beina enn man hadde vært vant til.

Samme år som Upton slo gjennom skrev Dagbladet at den siste trenden i bransjen var at magasinene brukte bildebehandlingsprogrammer for å få modellene til å se mer formfulle ut.

- Jeg må behandle bildene for å få klienter til å se større og mer kvinnelige ut før jeg sender inn bildene. Tynne selger ikke, sa en modellmanager til Fox News den gang.

Norsk professor: - Døgnflue

Men selv om flere i motebransjen ga Upton en kald skulder, fortsatte Michigan-kvinnens popularitet å stige - i motsetning til BI-markedsføringsprofessor Tor W. Andreassens spådommer.

- All ære til henne, men jeg tror hun er en døgnflue. Hun har ikke et budskap eller noe hun brenner for som kan skape interesse eller engasjement i det lange løp. Hun er pen. Punktum, sa Andreassen til Dagbladet våren 2012.

GIR ALT: Kate Upton ga av seg selv under en fotoshoot for tyske Vogue. I denne promovideoen fra damebladet er hun med på vannleken når hun kaster BH-en. Vis mer

I desember samme år kapret Upton en forside i tyske Vogue, og en video fra fotoshooten spredte seg som ild i tørt gress på internett.

På dette tidspunktet følte Upton selv at aksepten fra motebransjen var større enn tidligere samme år. I et intervju med Fox News uttalte hun nemlig følgende:

- Jeg tror det er viktig å se i magasinene og tenke at en sunn livsstil er mulig å oppnå. Nå som moteindustrien liker tanken av meg, er jeg bare glad jeg kan være med å påvirke, sa en 20 år gammel Upton til kanalen.

A photo posted by Kate Upton (@kateupton) on

Private bilder ble lekket

I årene som fulgte hadde Upton flere prestisjefylte moteoppdrag, og prydet også forsida til Sports Illustrated flere ganger, med minneverdige bilder i vektløs tilstand og fra iskalde Antarktis.

Men ikke alt ved den nyvunne kjendisstatusen var positivt for Upton.

I 2014 ble hun i likhet med en rekke andre kjendiskvinner offer for en omfattende hackingskandale, da en rekke private nakenbilder av dem ble lekket.

UTROSKAP: Forventningene var store til «The Other Woman», i alle fall til billettsalget, da det ble kjent at drømmelaget Cameron Diaz, Nicki Minaj og Kate Upton spilte i filmen. Vis mer

Uptons advokat Lawrence Shire kalte forbrytelsen et skandaløst inngrep i hennes klients privatliv.

I samme periode satset Upton på en karriere som skuespiller, og var blant annet å se i spillefilmen «The Other Woman», der hun spilte mot kjente fjes som Cameron Diaz og danske Nikolaj Coster-Waldau.

I 2015 kom det ingen filmer med Michigan-kvinnen på rollelista, men i år har hun ifølge IMDB roller i hele tre filmer, deriblant «The Layover», som regisseres av William H. Macy.

Sikret seg lukrativ modellkontrakt

I juni meldte Vogue at Upton igjen har signert modellkontrakt, etter at hun i 2014 forlot IMG Models for å satse på skuespillerkarrieren.

Hennes nye byrå er Next, som også har Alexa Chung og det unge stjerneskuddet Lucky Blue Smith i stallen.

SVEVENDE: Her er bakomfilmen fra fotograferingen Kate Upton gjorde for magasinet Sports Illustrated. Her ser du hvor utfordrende det kan være å posere i vektløs tilstand. Video: Sports Illustrated Vis mer

- Kate er utvilsomt ekstremt attraktiv, men hun representerer også dagens moderne kvinner, sa Next-eier Faith Kates og Next NY-president Kyle Hagler til Vogue forrige måned.

- Hennes skjønnhet, intelligens, ambisjon, forretningssans og tilnærmelighet er alt Next Management feirer.

Den nysignerte kontrakten er ikke Uptons eneste grunn til å feire for tida. I mai ble det nemlig kjent at 24-åringen er forlovet med baseballspilleren Justin Verlander, skriver Huffington Post.

Bestevenn med forloveden

Nyheten ble kjent under Met-gallaen, der Upton viste fram forlovelsesringen for første gang.

Til E! News sa Upton at de hadde holdt forlovelsen hemmelig ei stund, og at hun var lykkelig over å kunne dele nyheten med verden.

FORLOVET: Kate Upton og baseballspilleren Justin Verlander har vært kjærester i tre år, og offentliggjorde forlovelsen i mai. Her avbildet under feiringa av Uptons 24-årsdag i New York i juni. Festens vert var tidligere Vogue Paris-redaktør Carine Roitfeld, noe som på mange måter tydeliggjør at Upton er tatt inn i varmen av motebransjen som først avviste henne. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Kate Upton og baseballspilleren Justin Verlander har vært kjærester i tre år, og offentliggjorde forlovelsen i mai. Her avbildet under feiringa av Uptons 24-årsdag i New York i juni. Festens vert var tidligere Vogue Paris-redaktør Carine Roitfeld, noe som på mange måter tydeliggjør at Upton er tatt inn i varmen av motebransjen som først avviste henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paret har vært kjærester i tre år. Til E! News fortalte modellen at hemmeligheten bak det (i Hollywood) lange parforholdet var kommunikasjon:

- Vi er veldig åpne med hverandre, og vi er hverandres beste venner, sa Upton, som samtidig avslørte at forloveden begrenset henne på ett område:

Hunder.

- Justin er definitivt en dyreelsker, men han holder meg absolutt tilbake fra å skaffe meg ti hunder. Han har satt ned en grense på tre hunder, sa Upton til E! News i mai.

LETTKLEDD NONNE: Kate Upton provoserer igjen. Denne gangen er det katolske grupper som raser mot modellen etter at hun stilte opp i dette antrekket da hun skulle spille en nonne i nyversjonen av «The Three Stooges». Vis mer
BLE BANNLYST: Brennhete Kate Upton skaper nok en gang oppstyr i USA. En reklame for et klesmerke er bannlyst fra MTV og et kabelselskap på grunn av en stiv brystvorte, som ingen kan finne. Vis mer
BURGERREKLAME: Kate Upton (19) gir blaffen i dem som mener hun har for store pupper og lår. I stedet spilte hun inn en dampende het burgerreklame. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!