Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Hun bryr seg ikke

En uautorisert biografi om førstedame Melania Trump gir et unikt innblikk i førstedamens liv. Forfatter Kate Bennett skriver blant annet at Melania ikke bryr seg om hva noen mener.

UNIKT INNBLIKK: En ny bok om Melania Trump gir et unikt innblikk i hennes liv. Foto: Joseph Prezioso / AFP / NTB Scanpix
UNIKT INNBLIKK: En ny bok om Melania Trump gir et unikt innblikk i hennes liv. Foto: Joseph Prezioso / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I disse dager lanserer CNNs politiske reporter Kate Bennett en uautorisert biografi av førstedame Melania Trump. Boka bygger på både navngitte og ikke navngitte kilder, og gir et unikt innblikk i førstedamens liv.

Blant annet beskriver Bennett hvilken makt Melania besitter i et utdrag fra boka som omhandler en konflikt blant ansatte i Det hvite hus.

«Melania har ikke bare makt og påvirkningskraft overfor presidenten. Hun har kanskje mest av begge deler enn noen andre i hele Det hvite hus», skriver Bennett ifølge People.

BUET UT: Første gang Donald Trump og kona Melania dro på lokal basballkamp i Washington, fikk de en fryktelig dårlig velkomst. Video: CNN Vis mer

Jakketrekket

I et annet utdrag skriver hun om den mye omtalte episoden da Melania troppet opp med ei jakke med påskriften «I Really Don't Care. Do You?», samtidig som debatten om migrantkrisa raste.

Bennett antyder at opptrinnet var et kalkulert budskap til Ivanka Trump, heller enn et politisk motivert stikk.

«Hun bryr seg ikke om hva noen mener. Verken om folk tror at hun deler Trumps syn og støtter hans handlinger ved å være gift med ham, eller om folk tror at hun står ved hans side av respekt for det tradisjonelle ekteskapet».

BUET: Publikum på en ungdomskonferanse i Baltimore reagerte med å bue på den amerikanske førstedamen da hun ankom for å snakke om opiodkrisen. Video; CNN Vis mer

Dagliglivet

I et intervju med The Cut forteller Bennet at hun stadig blir spurt om hvordan dagliglivet til Melania er.

- Hovedsakelig lever hun en velstående kvinnes liv. I bunn og grunn er hun en velstående, hjemmeværende mor med tre hjem, som kan si ting som: «Herregud, det er august. Vi må begynne å planlegge Thanksgiving», sier Bennett og tilføyer:

- For henne er det en veldig reell arbeidsdag.

Det hvite hus har uttrykt misnøye over at Bennett gir boka. Melania er nemlig kjent for å være svært lite tilgjengelig for offentligheten, og stiller sjeldent opp til intervjuer.

FÅR GJENNOMGÅ: USAs førstedame Melania Trump har de siste åra fått krass kritikk for sine juledekorasjoner i Det hvite hus - og i år er intet unntak. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Omgangskretsen

Bennett forteller at Melania også har en svært liten omgangskrets på omkring tre personer, for å sikre seg at detaljer fra hennes liv ikke lekker til pressen.

- Jeg vet om ting som ville ha vært svært interessant å ta med i boka. Men ettersom hennes omgangskrets er så liten, så ville hun ha forstått hvem som fortalte meg det.

- Derfor kan jeg ikke ødelegge noens liv, vennskap eller arbeidssituasjon bare for at jeg vil ha med disse historiene.

Natt til torsdag vedtok Representantenes hus at president Trump skal stilles for riksrett i Senatet, med flertall for begge tiltalepunktene mot ham.

I en uttalelse omtaler Det hvite hus tiltalen som «en av de mest skammelige politiske hendelsene i USAs historie».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media