Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Hun eller han må se bra ut

Hvem bør lede MGP-finalen i 2010?

I 1996:  Sist gang Norge avholdt finalen i Melodi Grand Prix, var det Morten Harket og Ingvild Bryn som ledet showet. Foto: Scanpix
I 1996: Sist gang Norge avholdt finalen i Melodi Grand Prix, var det Morten Harket og Ingvild Bryn som ledet showet. Foto: Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Etter at Alexander Rybak knuste konkurrentene og vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix, er det Norge og NRK som skal holde finalen i 2010.

Diskusjonen om hvilken by som skal få æren er allerede i gang og det andre spørsmålet er hvem som skal lede finalen.

Må ha erfaring fra TV
NRKs nye kulturredaktør Hege Duckert er overbevist om at kanalen kan finne passende programledere i egne rekker.

- Jeg mener NRK har mange gode programlederemner til Melodi Grand Prix, men det er litt for tidlig å velge, sier Duckert til Dagbladet.no.

Hun mener MGP-jobben krever erfaring fra liknende TV-jobber.

HAR ERFARING: Maria Haukaas Storeng har selv deltatt i MGP og ledet den norske finalen i år. Foto: Scanpix
HAR ERFARING: Maria Haukaas Storeng har selv deltatt i MGP og ledet den norske finalen i år. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette er ført og fremst en kjempestor TV-sending, så det er lurt med litt erfaring fra store arrangementer, sier Duckert.

Vil ha Skavlan
Stein Roger Bull produsent i Nordisk film og tidligere underholdningsjef i NRK, har følgende kriterier til programleder for Melodi Grand Prix:

- Det må være noen som tåler trøkket og være språkmektig, helst beherske både engelsk og fransk. Så må hun eller han ha den rette alder - og se bra ut, sier Bull.

Han har selv produsert den internasjonale finalen i Norge, i 1986 og i 1996.

- Hvem mener du selv bør lede TV-sendingen?

- Fredrik Skavlan kunne klart det utmerket. Spørsmålet er om det skal være én eller to personer. Åse Kleveland klarte det jo utmerket alene i 1986, sier Bull.

Dorthe stiller gjerne
Et annet mulig programlederemne kan være Dorthe Skappel, programleder i «God Kveld Norge» og mangeårig leder av «Gullruten».

TV-MANN: Fredrik Skavlan er programleder framfor noen, men har ingen tilknytning til MGP. Foto:Scanpix
TV-MANN: Fredrik Skavlan er programleder framfor noen, men har ingen tilknytning til MGP. Foto:Scanpix Vis mer

-  Så morsomt, det hadde jeg gjort med stor glede, skriver hun i en tekstmelding da Dagbladet.no spør henne om det hadde vært aktuelt.

Tror du Dorthe  er best egnet, eller mener du andre vil gjør en bedre jobb? Stem her eller lanser din egen kandidat i diskusjonsfeltet.

MYE PÅ TV: Dorthe Skappel ledet utdelingen av Gullruten, den årlige prisutdelingen for norsk TV-bransje i år. Foto: Scanpix
MYE PÅ TV: Dorthe Skappel ledet utdelingen av Gullruten, den årlige prisutdelingen for norsk TV-bransje i år. Foto: Scanpix Vis mer