Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Cindy Crawford:

Hun er en av verdens første supermodeller: - Ser ikke ut som jeg er 20 lenger

Cindy Crawford er lei kommentarer om alderen sin. 

50: Her går Cindy Crawford på catwalken i 1998. Det er nesten 20 år siden. Nå har hun blitt 50, og har ingen planer om å legge opp. Enkelte lar derimot ikke alderen gå upåpekt hen. Foto: REUTERS, NTB scanpix
50: Her går Cindy Crawford på catwalken i 1998. Det er nesten 20 år siden. Nå har hun blitt 50, og har ingen planer om å legge opp. Enkelte lar derimot ikke alderen gå upåpekt hen. Foto: REUTERS, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På 90-tallet fikk begrepet «supermodell» for alvor rotfeste i språket, og åpnet opp døra for en ny generasjon med både kjendiser og moteikoner. Naomi Campbell og Kate Moss var blant dem som klarte seg aller best.

Norsk-svenske Vendela Kirsebom var også en av de aller største, men få kunne måle seg med Cindy Crawford (50).

Amerikaneren har posert for verdens største magasiner, gått på catwalken for anerkjente designere og er i Norge kjent godt for å vise undertøy for kleskjeden H&M.

Ut mot aldersstemplet

Crawford jobber fortsatt aktivt, og har tålt tidens tann. Hun har likevel blitt eldre, noe fansens minner henne på i sosiale medier støtt og stadig.

På forsida av magasinet New Beauty, med tilhørende intervju inne i magasinet, tar hun et oppgjør med alderen og stemplet den har medført.

US Magazine har gjengitt deler av intervjuet, der den 50 år gamle supermodellen går hardt ut.

- Jeg trenger ikke at noen på Instagram poengterer at jeg ikke ser ut som jeg gjorde da jeg var 20, sier den tidligere Sports Illustrated: Swimsuit Issue-modellen og fortsetter:

NAKENMODELL: Belgiske reklamestudenter fikk i oppgave å lage en viral video. De bestemte seg for å påføre en modell kroppsmaling, og sende henne ut på gata. Forbipasserende ser ikke at modellen er naken. Video: Sarah Baborop / David Lesage Vis mer Vis me... Vis mer

- Jeg vet det. Det kan noen ganger være vanskelig å være i alles søkelys, og det er da man må jobbe med seg selv, forteller stjerna.

EN AV DE STØRSTE: Cindy Crawford har gjort det stort som modell, og har utallige kampanjer på CVen. Foto: Versace
EN AV DE STØRSTE: Cindy Crawford har gjort det stort som modell, og har utallige kampanjer på CVen. Foto: Versace Vis mer

Modellen har gjort kampanjer for store motehus som Versace tidligere, men vet at hun har blitt eldre. Hun er likevel godt fornøyd med å ha blitt eldre.

- Uansett hva jeg gjør, ser jeg ikke ut som jeg gjorde da jeg var 20 eller 30. Jeg vil bare se ut som en flott 50-åring, forklarer hun, og poengterer at hun jobber aktivt for å ivareta utseendet.

Vil ikke stille for Playboy

Før hun ble mor har Crawford prydet forsida på herremagasinet Playboy to ganger. I 2013 avslørte hun overfor People at hun ikke ville stilt opp for bladet igjen:

- Jeg ville ikke gjort det nå, bare fordi jeg har en 14 år gammel sønn som jeg ikke vil gjøre ukomfortabel, fortalte Crawford til People, og la til at hun ikke utelukker å posere naken igjen - så lenge det ikke er for Playboy:

- Jeg ville gjort flere nakenbilder, men jeg føler at de assosiasjonene som følger med Playboy er litt for tøffe for et barn. Jeg vil ikke at han skal bli flau over sin mor.

Av herremagasinet, som før øvrig har tonet ned på naken- og toppløsbilder, er Crawford blitt kåret til en av de mest sexy modellene noen sinne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!