HAREIDES KJÆRESTE: Lisa Marie Larsen er fra Flekkefjord og jobber som lærer på Maridalen skole i Oslo. Foto: Privat
HAREIDES KJÆRESTE: Lisa Marie Larsen er fra Flekkefjord og jobber som lærer på Maridalen skole i Oslo. Foto: PrivatVis mer

Hun er Hareides hemmelige flamme

Barneskolelæreren Lisa Maria Larsen (28).

(Dagbladet): Det er knappe to uker siden Knut Arild Hareide (38) avslørte at han hadde fått seg kjæreste og var nyforelsket. Den da påtroppende lederen for Kristelig Folkeparti (Krf) holdt den gang kortene tett til brystet og ønsket ikke å si hvem hans nye flamme er.

- Det stemmer og det gjør meg lykkelig og glad. Det er ei jente på 28 år som ikke er lysten på så mye oppmerksomhet, sa Hareide i forkant av landsmøtet i Trondheim, som valgte ham til ny partileder.

Felles venner Tidligere denne uka var det imidlertid avisa Vårt Land som kunne fortelle at Hareides nye flamme er 28 år gamle Lisa Maria Larsen fra Flekkefjord. Hun har tidligere vært aktiv i partiet, og blant annet sittet som redaktør i KrFUs medlemsavis Ny Veg, samt vært medlem av ungdomspartiets sentralstyre.

Men ifølge Hareide var det ikke i partisammenheng de to traff hverandre.

- Jeg må nesten svare nei på det. Vi har felles venner, sier den nyforelskede partilederen til Vårt Land.

Til daglig jobber Larsen nå som barneskolelærer på Maridalen skole i Oslo.

Verken hun eller Hareide ønsker å kommentere forholdet.

Rykteflommen Hareides kjærlighetsliv har vært gjenstand for mange spekulasjoner.  I et intervju med Dagbladet i 2004 avkreftet han at han er homofil.

- Nei jeg er ikke homofil sa han den gangen.

Men samtidig med at Hareide seilet opp som kandidat til å overta partiet begynte spekulasjonen på nytt om Hareides privatliv. Om interessen for sitt eget privatliv sa han dette til Dagbladet før landsmøtet:

-Jeg opplever dette som uproblematisk. Jeg skjønner at folk har lyst til å bli litt kjent med personen bak politiske saker også. Det har vært noen spekulasjoner men ikke noe ondsinnet. Det har vært ryddig og greit, sier han.

Krf-lederen har tidligere vært sammen med Solveig Engevik, men det tre år lange forholdet tok slutt i fjor sommer.

FORELSKET: Krfs partileder Knut Arild Hareide. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FORELSKET: Krfs partileder Knut Arild Hareide. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer