Hun er kåret til Londons mest sexy advokat, kjemper for like rettigheter og gir råd til Kofi Annan

Slik er George Clooneys nybakte kone.

SMIL: Hollywood-stjerna George Clooney har tidligere uttalt at han aldri vil gifte seg igjen, men mandag ga han sitt «ja» til toppadvokaten Amal Alamuddin. Foto: Stella Pictures
SMIL: Hollywood-stjerna George Clooney har tidligere uttalt at han aldri vil gifte seg igjen, men mandag ga han sitt «ja» til toppadvokaten Amal Alamuddin. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Etter tre dagers feiring, avsluttet George Clooney (53) og Amal Alamuddin (36) feiringen i går med å formalisere bryllupet i rådhuset i Venezia.

Etter at bilder av det nygifte paret har gått verden rundt, har de fleste stilt seg spørrende til hvem det er som har kapret Hollywoodkjekkasen hjerte. Han som sa at han aldri ville gifte seg igjen.

Amal Alamuddin (36) er et ukjent fjes for de aller fleste, men hun er en meget kjent britisk advokat og menneskerettsforkjemper.

Imponerende CV Lenge før ryktene mellom Clooney og Amal hadde rukket å få fotfeste, var 36-åringen en høytstående toppadvokat, spesielt i Storbritannia, der familien hennes bosatte seg da Amal Alamuddin var to år gammel.

Hun er utdannet ved prestisjeuniversitetene University of Oxford og New York University School of Law (NYU). Her markerte hun seg tidlig og mottok utmerkelser for sine prestasjoner, ifølge Wikipedia.

Ett semester jobbet hun ved United States Court of Appeals for Sonia Sotomayor, som nå jobber i Høyesterett i USA. Hun var også en av to NYU-studenter som ble plukket ut til å jobbe for den internasjonale domstolen, mens hun var student.

Med menneskerett som sitt spesialfelt har hun blant annet representert den kontroverielle og omtalte WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange, Abdullah al-Senussi, Muammar Khadafis høyre hånd, samt tidligere statsminister i Ukraina, Yulia Tymoshenko.

Den libanesisk-britiske kvinnen har også, i forbindelse med Syria-krisen, gitt råd til tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan.

Hun er også kjent for å ha sittet i et ekspertpanel som for å hindre seksuell vold i konflinktsituasjoner, nedsatt av tidligere utenriksminister i Storbritannia, William Hague.

For øvrig er Alamuddin kjent som aktivist og forfatter. Kanskje har hun skriveevnene etter sin mor, Bariaa, som tidligere arbeidet som redaktør i den arabiske avisa al-Hayat.

Første giftemål Ifølge The Telegraph kommer toppadvokaten, som snakker de tre språkene, engelsk, fransk og arabisk, fra en velstående familie.

Avisa skriver også at Alamuddin ble kåret til Londons mest sexy advokat i fjor.

Hvordan Alamuddin ble kjent med sin berømte ektemann, er foreløpig ikke kjent.

Men én ting er sikkert - hun har i alle fall brutt en barriere når det gjelder Clooneys tilsynelatende håndfaste prinsipp om å aldri gifte seg igjen.

I 25 år har han blitt omtalt som «en av Hollywoods mest ettertraktede ungkarer».

Og det er kanskje ikke uten grunn. Sist Clooney giftet seg var nemlig i 1989.

Siden han skilte seg fra ekskona Talia Balsam i 1993 har han riktignok vært i en rekke beryktede forhold, men det har aldri vært en ny ring å se på Clooneys finger. 

«Jeg vil ikke gifte meg igjen» Derfor var det kanskje flere som klødde seg i hodet da det i april ble kjent at 53-åringen hadde forlovet seg med den da relativt ukjente advokaten Amal Alamuddin (36).

På midten av 90-tallet opplyste nemlig film-stjerna til tv-vertinnen Barbara Walters at han at han aldri ville gifte seg igjen. «Jeg var ikke noe flink til det», argumenterte han den gang.

Senest i desember i fjor, da forholdet med 36-åringen allerede var kjent, sto «Gravity»-stjerna forsatt på sitt. 

- Jeg har ingen ambisjoner om å gifte meg - noensinne, uttalte han til bladet Esquire

Så feil kunne han altså ta. Mandag ga Clooney sitt «ja» til Alamuddin i Venezia, etter en svært privat, og ikke minst stjerespekket bryllupsfest to dager tidligere.