- Hun får i overkant mye pepper

Prinsesse Märtha Louise får støtte.

I HARDT VÆR: Prinsesse Märtha Louise får krass kritikk fra flere hold etter at det ble kjent at hun skal holde et seminar med Lisa Williams, en foredragsholder som hevder å få kontakt med de døde. Nå får hun støtte, blant annet fra forfatter Unni Lindell. Foto: Stella Pictures
I HARDT VÆR: Prinsesse Märtha Louise får krass kritikk fra flere hold etter at det ble kjent at hun skal holde et seminar med Lisa Williams, en foredragsholder som hevder å få kontakt med de døde. Nå får hun støtte, blant annet fra forfatter Unni Lindell. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at prinsesse Märtha Louise samarbeider med det selverklærte mediumet Lisa Williams om et felles seminar i Oslo til høsten.

Williams er kjent for å hevde at hun har kontakt med de døde, og bekreftet overfor Dagbladet i går at hun vil forsøke å videreformidle beskjeder fra dødes foreldre, søsken eller venner også under Oslo-seansen i september.

Det var prinsessen selv og hennes Engleskole-makker Elisabeth Nordeng som slapp nyheten på skolens Facebook-side. Billettene koster 1540 kroner per hode.

Samarbeidet har i etterkant skapt sterke reaksjoner (krever abonnement).

«Uheldig rolle» Den svenske forfatteren Jan Guillou fortalte blant annet til Dagbladet i går at Märtha «selger noe som ikke finnes».

Biskop i Sør-Hålogaland, Tor Berger Jørgensen, kaller samarbeidet «usmakelig», og generalsekretæren i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, mener prinsessa rolle er uheldig og at «alternativmarkedet ofte suger penger fra folk i desperate situasjoner».

Engleskolens talskvinne, Carina Scheele Carlsen, sa til Dagbladet i går at de ikke ønsket å kommentere kritikken. Nå får prinsesse Märtha Louise støtte fra flere hold.

FÅR KRITIKK: Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise er grunnleggerne av Engleskolen, Astarte Inspiration. Foto: Kurt Gaasø
FÅR KRITIKK: Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise er grunnleggerne av Engleskolen, Astarte Inspiration. Foto: Kurt Gaasø Vis mer

Forfatteren Margit Sandemo (90) mener prinsessen må få lov til å drive med det hun selv ønsker, selv om hun syntes de døde bør være i fred.

- De som har lyst til å gå på sånt, må jo få lov til å gjøre det. Hva de bruker pengene på, får være deres sak. Jeg har ingenting imot hva de gjør, de som virkelig er medium, men om man ikke er det bør man la de døde være i fred. Om avdøde henvender seg, er en annen sak, forteller hun til Dagbladet.

- Ingen vet hva som finnes mellom himmel og jord Også forfatter Unni Lindell (57) synes prinsessen får i overkant mye pepper, og oppfordrer prinsessa til å være mer bevisst på hvem hun velger å samarbeide med.

- Jeg syns hun er en ganske helstøpt person og media drar ting hun sier og gjør ut i alle retninger. Men nettopp derfor er det også nødvendig å velge samarbeidspartnere med omhu, forteller hun til Dagbladet.

- Jeg har egentlig veldig sansen for Märtha og langt på vei så skjønner jeg alt hun sier, men hun burde stoppe et sted. Jeg støtter henne i at vi ikke helt vet hva som befinner seg mellom himmel og jord, for det er det jo ingen av oss som gjør, og vi kan ikke avvise alt vi ikke forstår.

Viser støtte på Facebook Engleskolens talskvinne, Carina Scheele Carlsen, forteller til Dagbladet at de ikke har mottatt noen spesielle henvendelser i forbindelse med saken i dag.

Hun henviser til Engleskolens Facebook-side, der flere sender sine støtteerklæringer til prinsessa:

«Stå på! Jeg er så lei den moderne heksejakta som Martha utsettes for til tide», skriver en.

STØTTER MÄRTHA: Forfatter Margit Sandemo (90) mener prinsessen må få lov til å drive med det hun selv ønsker. Foto: Lars Eivind Bones /  Dagbladet
STØTTER MÄRTHA: Forfatter Margit Sandemo (90) mener prinsessen må få lov til å drive med det hun selv ønsker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Scheele Carlsen er ikke kjent med hvordan det går med billettsalget til prinsessens seminar. Billettene ble lagt ut for salg i går.

MÄRTHAS NYE KOLLEGA: Lisa Williams. Foto: SBS Discovery
MÄRTHAS NYE KOLLEGA: Lisa Williams. Foto: SBS Discovery Vis mer