Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Hun følte seg tvunget

Prins Harry trosser et ønske fra prins William, og snakker om omstridt intervju i den nye dokumentarserien.

DEN GANG DA: Prins William, prinsesse Kate og prins Harry avbildet sammen under et arrangement. Foto: Lise Åserud / NTB
DEN GANG DA: Prins William, prinsesse Kate og prins Harry avbildet sammen under et arrangement. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ferske dokumentarserien til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) har på rekordtid blitt en snakkis i alle verdens nettaviser.

Det var knyttet stor spenning til innholdet i dokuserien, og det er etter alt å dømme, svært delte meninger om hertuginnen og prinsens påstander i serien.

Mange har også reagert på at flere av paparazzibildene som blir brukt i dokumentaren ikke samsvarer med faktiske hendelser som hertugparet har tatt del i.

Paret har også mottatt reaksjoner på at de valgte å inkludere avdøde prinsesse Dianas omstridte «Panorama»-intervju i dokuserien.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Dette BBC-intervjuet skapte stor blest i media, ettersom prinsessen uttalte seg om den kongelige affæren mellom hennes daværende ektemann, prins Charles og Camilla Parker Bowles.

I seinere tid har det vist seg at hun skal ha blitt lurt av journalisten Martin Bashir.

- Dette «Panorama»-intervjuet har ikke noen legitimitet. Det er ubeskrivelig trist å vite at BBCs fiaskoer var en medvirkende faktor til hennes frykt, paranoia og isolasjon, og jeg har et ønske om at det aldri sendes igjen, uttalte prins William i 2021.

Prins Harry virker ikke å respektere brorens ønske. Prinsen snakker imidlertid om intervjuet i den nye dokumentarserien.

TRAILER: Den mye omtalte «Harry & Meghan»-dokumentaren har premiere på Netflix 8. desember. Vis mer

Viste Diana-intervju i første episode

Allerede i den første episoden av «Harry & Meghan», som hadde premiere torsdag morgen, snakker prins Harry ut om hvordan media har påvirket kongefamilien, før et utdrag fra det sagnomsuste intervjuet vises.

- Jeg tror hun opplevde det som svært vanskelig å leve i «dette livet». Hun følte seg tvunget til å snakke om hvordan det var på innsida av slottet. Jeg tror nok de fleste vet at hun ble lurt til å gi intervjuet, selv om hun fortalte sannheten om hvordan det er å leve i kongefamilien.

Etter undersøkelser utført i 2020 og 2021, ble det fastslått at journalisten Martin Mashir hadde brukt forfalskning og bedrageri for å få det omstridte BBC-intervjuet.

- Dette intervjuet var med på å bidra til å gjøre forholdet til våre foreldre verre. Det har også såret mange andre. Det er min oppfatning at den svikefulle måten intervjuet ble oppnådd på, i stor grad påvirket det min mor sa, uttalte prins William etter undersøkelsene i 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer