Meghan Markle og prins Harry:

Hun gifter seg med prinsen, men blir aldri prinsesse

Meghan Markle går i hertuginne Kates fotspor.

INGEN TITTEL: Man skulle kanskje tro at man automatisk ble prinsesse om man giftet seg med en prins, men gamle regler i det britiske monarkiet gjør situasjonen kinkig. Foto: NTB scanpix
INGEN TITTEL: Man skulle kanskje tro at man automatisk ble prinsesse om man giftet seg med en prins, men gamle regler i det britiske monarkiet gjør situasjonen kinkig. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kom gladnyheten om at den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36) skal gifte seg med prins Harry (33), eller Henry som han egentlig heter, til våren. Nyheten om forlovelse kommer omtrent ett år etter at paret offentliggjorde at de hadde funnet kjærligheten.

Det kommende giftermålet er godkjent av både dronning Elizabeth (91), øvrige familiemedlemmer og Markles foreldre. Det blir derfor utvilsomt god stemning i London til våren, med pressesirkus, brudekjole og kortesje gjennom den engelske hovedstaden.

36-åringen får derimot ikke automatisk tittelen «prinsesse Meghan» etter bryllupet, som man kanskje skulle tro. Det er det bare hennes potensielle barn som har krav på.

Mulig hertuginne

Prosessen bak en kongelig tittel er komplisert, og bunner i gamle forskrifter og familiekjær kutyme. Det fant finansmagasinet Forbes ut tidligere i år, da de bestemte seg for å etterforske hvorvidt prinsens blivende kone også kunne bli hans prinsesse.

Flere britiske og amerikanske tabloider har det siste året skrevet side opp og ned om hvorvidt Markle passer til rollen som prinsesse, men få har lagt vekt på at det er en tittel hun aldri vil inneha.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer