SA JA: Prinsesse Madeleine og Chris O'neill har gitt hverandre sitt ja. Foto: AFP PHOTO / FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Sweden/ POOL
SA JA: Prinsesse Madeleine og Chris O'neill har gitt hverandre sitt ja. Foto: AFP PHOTO / FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Sweden/ POOLVis mer

- Hun ser veldig forkortet ut i livet

Lunken kritikk for prinsesse Madeleines kjole.

(Dagbladet): Chris O'Neill så tydelig stolt ut da han smilte til sin vakre brud da prinsesse Madleiene gikk ned kirkegangen få minutter over klokka 16.

- Det første jeg tenker er: Oj, hvor har partyprinsessen blitt av? Jeg hadde i det minste ventet meg en v-hals under valentino-blondene fra en som Madde. Den rette tubetoppen og de korte ermene gjør det hele litt for tekkelig...og kjedelig? Jeg skulle også ønske at kjolen satt litt strammere i livet, sier Hege Varsi, moteansvarlig i Dagbladet om kjolen.

- Når det er sagt, så er både ryggen og det lange blondesløret fantastisk. Og jøss, som Madde stråler! Jeg tror aldri jeg har sett henne vakrere, sier Varsi.

I motsetning til storesøster Victoria (35), som giftet seg i en brudekjole av en svensk designer i 2010, har Madeleine valgt en utenlandsk designer.

Middelmådig kjole
Også Dagblaets motekspert Nathalie Helgerud hadde ventet seg noe mer av prinsesse Madeleine sin kjole.

- Gud så vakkkert å se noen som er så forelsket i hverandre! Madeleine stråler og ligner en italiensk, ortodoks brud. Hun ser yndig og gammeldags ut, som tatt ut fra et gammelt fotoalbum. Men jeg må si at jeg er litt skuffet. Jeg synes ikke skjæringen i midjen var særlig kledelig, hun burde heller gått for en kjole som ikke var stykket opp i midjen. Hun ser veldig forkortet ut i livet.

FULGTE DATTEREN: Kong Carl Gustav fulgte datteren ned midtgangen. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX Vis mer

Kjolen har et fire meter langt slep.

- Jeg hadde håpet en kjole som fikk frem de flotte kurvene hennes litt mer. Hun har satset safet med en kjole som er veldig konservativ og vanlig. Jeg hadde virkelig håpet på noe nytt og spektakulært. Men slepet er helt fantastisk nydelig. Man kan se at det ligger mye arbeid bak dette sløret, med alle de små forseggjorte detaljene. Terningkast 4, sier Helgerud.

Helgerud anmelder alle kjolene i brylllupet fortløpende på db.no.

Vielsen ledes av Biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark, assisert av Pastor i Kungliga Hovförsamlingen Michael Bjerkhagen. Roxette-Marie sang "Ännu doftar kärlek" for brudeparet i kirken. Da Peter Jøbacks sang felte både brudgommen og bruden en tåre.

Valentino-kjole I går røpet det svenske kongehuset at det er den italienske designeren Valentino Garavani som har designet kjolen.

Kjendisdesigneren er selv tilstede under bryllupet i dag.

Det har, som ofte før kongelige bryllup, vært mye spenning knyttet til hvordan kjole Madeleine vil velge, og det har vært spekulert i om hun ville velge en svensk designer, slik som storesøster Victoria.

Paljettkjole Ifølge Expressen har Madeleine valgt ut kjolen sammen med sine næreste venninner, og har i den forbindelse vært i både Milano og Paris.

VALGTE SVENSK: Da prinsesse Victoria giftet seg med Daniel i 2010 valgte hun en brudekjole laget av en svensk designer. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Under festen i går hadde Madeleine på seg en grå fotsid kjole dekket med paljetter, som ifølge svenske Expressen er designet av den libanesiske designeren Elie Saab. Festen ble tydeligvis en suksess, og mange av gjestene holdt det gående til langt på natt.

- For en drømmekjole! Madeleine viser nok en gang at hun er hele verdens moteprinsesse ved å gå for dette trendye kjolevalget, skrev moteekspert Nathalie Helgerud om prinsessens kjole i går.

Her kan du også lese hva Helgerud mener om dagens kjoler på den røde løper.