NY I «NYTT PÅ NYTT»:  Ingrid Gjessing Linhave, programleder I NRK, tar over etter Linn Skåber i «Nytt på Nytt». 
Foto: Nina Ruud
NY I «NYTT PÅ NYTT»: Ingrid Gjessing Linhave, programleder I NRK, tar over etter Linn Skåber i «Nytt på Nytt». Foto: Nina RuudVis mer

Hun tar over for Linn Skåber

Sist gang hun var på «Nytt på nytt» fikk hun latterkrampe.

(Dagbladet): Ingrid Gjessing Linhave (35) er dama som tar over stolen til Linn Skåber i «Nytt på Nytt».

Det var under opptak til dagens sending i går kveld, at Skåber fortalte et overrasket publikum at hun har sagt opp jobben.

- Vi gleder oss veldig til Ingrid overtar for Linn. Vi hadde ikke valgt henne hvis vi ikke har trua på henne. Mange tror vi ønsker oss en ren stand up-komiker, men da kan man fort bli lei. Vi trenger en som rommer litt mer, og det gjør Ingrid, sier programleder Jon Almaas til Dagbladet.

Ny jobb Den nye stjerna er ydmyk overfor oppgaven, men gleder seg masse til å ta fatt på jobben.

- Jeg følte jeg ikke hadde andre muligheter enn å takke ja. Da redaksjonssjef Guri Skavlan ville ha et møte med meg, trodde jeg at jeg skulle få kjeft. Først ble jeg lei meg da hun fortalte at Linn skulle slutte. Deretter tenkte jeg at jeg nå skulle hjelpe dem å finne en arvtaker til Linn. Jeg surrer jo bare rundt her på NRK og tenkte ikke at jeg befant meg på en eventuell liste. Men så ble jeg jommen meg spurt, og da sa jeg selvfølelig ja!, sier Ingrid Gjessing Linhave til Dagbladet.

I tre måneder har hun båret på hemmeligheten om at Linn Skåber skal slutte, og hun skal overta.

- Jeg føler jeg har gått gravid i skjul. I dag er en rar og deilig dag. I lang tid nå har jeg hatt en kårni ikke-eksisterende dialog med Knut og Jon. Vi har alle visst, men har ikke kunnet si det til noen. Derfor har vi bare smilt pussig til hverandre i kantinen på NRK. Nå gleder jeg meg til vi skal begynne å få en normal dialog, sier Gjessing og ler.

Hun har jobbet i TV 2 og NRK i en årrekke. Hun har blant annet ledet «Sommeråpent», «Idol», «MGP jr.» og «Kvelden før kvelden».

De siste årene har hun jobbet i Nitimen på radio.

Godt humør Når hun benker seg ned i stolen til Linn Skåber til høsten, er det ikke første gang hun sitter i panelet i et av Norges mest sette program.

Hun er kjent for sitt gode humør og at latteren sitter løst. I fjor høst var hun gjest for første gang sammen med Thomas Seltzer. Da slet hun med å holde latteren tilbake og endte opp med å ha latterkrampe.

NY I GJENGEN: Ingrid Gjessing Linhave blir Jon Almaas og Knut Nærums nye makker når Linn Skåber slutter. Foto: NRK. Vis mer

- Da var Jon Almaas og Knut Nærum veldig snille og hyggelige med meg, så de ga et godt inntrykk. Derfor håper jeg at det samme vil skje til høsten, sier hun til NRK.

Valgte Ingrid - Vi valgte Ingrid som vi gjorde med Linn. Begge to hadde vært gjest hos oss før. Vi synes det funket veldig bra med Ingrid. Alle var enige om at hun var den beste kandidaten, og da er det gøy at hun sa ja, sier Almaas.

Skåber har vært fast paneldeltaker i det svært populære programmet siden høsten 2007, da hun kom inn for Anne-Kat. Hærland.Ved to tidligere anledninger har komikeren og skuespilleren tatt pause fra programmet, men denne gang er det altså for godt.

I fjor høst tok hun seg en pause for å spille i teaterstykket «Scener fra et ekteskap» ved Oslo Nye Teater. Høsten 2010 valgte hun å prioritere forestillingen «Kåre, Linn, men Christian Skolmen».