Kjell Kaspersen om Lill-Babs:

- Hun var en fantastisk mor til vår datter

Kjell Kaspersen minnes ekskona, Lill-Babs.

MINNES: Nyheten om at Lill-Babs var død kom tirsdag formiddag. Nå minnes eksmannen, norske Kjell Kaspersen, den svenske artisten. Foto: NTB Scanpix
MINNES: Nyheten om at Lill-Babs var død kom tirsdag formiddag. Nå minnes eksmannen, norske Kjell Kaspersen, den svenske artisten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag formiddag kom den triste nyheten om at den svenske artisten Lill-Babs hadde gått bort, 80 år gammel.

Det meldte datteren Kristin Kaspersen (48) på Instagram.

Lill-Babs fikk datteren med den norske fotballspilleren Kjell Kaspersen (78), som hun var gift med mellom 1969 og 1973.

Overfor Dagbladet beskriver eksmannen Lill-Babs som en flott kvinne.

- Hun var en flott kvinne, en stor artist og en fantastisk mor for vår datter Kristin.

Mer ønsker ikke 78-åringen å si.

Saken fortsetter under bildene.

GIFT MED NORDMANN: Lill-Babs og den norske fotballspilleren Kjell Kaspersen var gift mellom 1969 og 1973. Her fra bryllupsdagen. Foto: NTB Scanpix
GIFT MED NORDMANN: Lill-Babs og den norske fotballspilleren Kjell Kaspersen var gift mellom 1969 og 1973. Her fra bryllupsdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
BLE KJÆRESTER: Dette bilde av Lill-Babs og Kjell Kaspersen skal være tatt før de ble kjærester i 1967. Foto: Ivar Aaserud / NTB Scanpix
BLE KJÆRESTER: Dette bilde av Lill-Babs og Kjell Kaspersen skal være tatt før de ble kjærester i 1967. Foto: Ivar Aaserud / NTB Scanpix Vis mer

Var samlet

«Vår elskede mor, søster, mormor, oldemor og tante sovnet stille inn etter et kortere sykeleie», skrev datteren på Instagram.

«Hennes hjerte har slått mange, skjønne slag for folket, familien, kollegene og vennene, men nå får det hvile», heter det videre i innlegget.

I mars ble artisten innlagt på sykehus som følge av hjerteflimmer. Etter å ha blitt lagt inn oppdaget legene en ondartet kreftsvulst, som ifølge døtrene skal ha vært vanskelig for artisten.

«Familien har vært rundt mamma hver dag siden hun kom til sykehuset, og hun sovnet stille inn i dag formiddag. Nå hviler sjelen hennes hos mamma Brita», skriver Kaspersen videre og forteller at familien ønsker fred og ro i den kommende tida.

Lill-Babs, hvis egentlige navn er Barbro Margareta Svensson, huskes godt for låtene «Är du kär i meg ännu, Klas-Göran?», «Älaskade ängel» og «April, april».

Hun har blant annet fått kongens fortjenestemedalje for sin innsats, og ble i fjor innlemmet i Swedish Music Hall of Fame. I 1963 opptrådte hun også med The Beatles.

Dyp sorg

Lill-Babs kan virkelig sies å ha satt sine avtrykk på jorda, og har formet svensk populærkultur med sine tidløse slagere, mange tv-opptredener og store åpenhet. Det var mange som mottok dødsbudskapet med sorg tirsdag. ​

Flere av hennes mangeårige venner, eksmenn, kolleger og familiemedlemmer har allerede uttalt seg om den store sorgen de følte på.

Eksmannen Lasse Berghagen (72) var gift med stjerna fra 1965 til 1968. Overfor Expressen forteller han at han besøkte henne på sykehuset før hun døde, og at det nå føles veldig tomt uten henne.

En annen som mottok budskapet med sorg, var Elisabeth «Bettan» Andreassen (60). Hun møtte sist den folkekjære artisten til en hyggelig lunsj i Stockholm i fjor.

​Hun har kjent Lill-Babs i mange år, både privat og profesjonelt, og mottar dødsbudskapet med stor sorg.

- Hun var i alles hjerter, og var et menneske som alltid tenkte på andre først. Da vi var på turné sammen sørget hun alltid for at alle andre hadde det bra, og ville hjelpe til med alt, som å stryke klærne våre. Jeg har alltid vært inspirert av henne, vi har grått og ledd sammen mange ganger, og jeg kommer til å savne henne veldig mye, sa hun til Dagbladet.

Her i Norge er Wenche Myhre (71) blant dem som kjente artisten aller best.

- Hun er den artisten jeg har jobbet lengst med, dro på turné med henne allerede som 16-åring. Jeg kommer til å savne henne så utrolig mye. Livet er så kort, sa Myhre til Se og Hør. ​​

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer