Lisa Marie Presleys minneseremoni:

- Hun visste at slutten var nær

En enorm folkemengde er til stede når verden tar et siste farvel med Lisa Marie Presley.

HEDRER DATTERA: Priscilla Presleys minneord til dattera er rørende. Foto: REUTERS/Aude Guerrucci/NTB
HEDRER DATTERA: Priscilla Presleys minneord til dattera er rørende. Foto: REUTERS/Aude Guerrucci/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag norsk tid er det minneseremoni for avdøde Lisa Marie Presley på plenen foran Graceland i Memphis.

Det er en enorm folkemengde som har samlet seg for å ta farvel med Elvis' eneste barn.

En av de som holder minneord er Sarah Ferguson, hertuginnen av York. Hun var tidligere gift med prins Andrew. Det er en tydelig preget «Fergie» som står på podiet.

- Søster

- Vi feirer den fantastiske Lisa Marie. Jeg står her i stor ære, fordi vi kalte hverandre «søster». Dette er til deg, med kjærlighet: Min avdøde svigermor (dronning Elizabeth, journ.anm.) pleide å si at ingenting kan ta bort smerten i slike øyeblikk - sorgen er prisen vi betaler for kjærlighet. Hun hadde rett, sier Ferguson innledningsvis.

Videre retter hun oppmerksomheten mot Lisa Maries mor, Priscilla Presley.

DØDE BRÅTT: 12. januar ble Lisa Marie Presley hastet til sykehus. Hun var rockekongen Elvis' eneste barn.Video: NTB. Vis mer

- Mødre som mister barna sine... Det finnes ikke ord. I dag snakker vi om handling, handling er måten vi kan gå videre på. Slik kan vi tenne flammen. Til Riley, til Harper og Finley - til hele familien. Vi marsjerer framover med dere og støtter dere. Vi er her med dere. Vi skal hjelpe dere så godt vi kan, så lenge dere strekker ut ei hånd.

- Jeg lever gjennom dere

Ferguson leser deretter opp et dikt skrevet av David Frost.

- Jeg har levd mitt liv og nytt hvert sekund. Men et annet liv kaller. Det er viktig å vite at jeg ikke har forsvunnet - jeg håper at mitt lys har skint på dere alle. Forbli i det sollyset, hvil aldri i skyggen, sier hun og fortsetter:

- Jeg lever i smilene, i månen, i stjernene og i himmelen. Jeg føler evig stolthet når jeg ser dere alle fly. Til mine kjære barn som lurer på hva dere skal gjøre - ha det fantastisk, i likhet med meg, mens jeg lever gjennom dere. Takk.

Etter Ferguson får Priscilla ordet.

- Jeg er overveldet over at dere alle har møtt opp i dag. Jeg vil lese opp noe barnebarnet mitt har skrevet, sier hun og fortsetter:

- Dette sier alt. Den gamle sjel. Jeg aner ikke hvordan jeg skal beskrive min mor. Sannheten er det er for mange ord. Lisa Marie Presley var et ikon, en rollemodell, en superstjerne, for mange mennesker over hele verden.

MISTET FAREN: Maymona Mohamed måte forlate Farmen i uke fem grunnet et dødsfall i familien. Video: Rød Løper / Dagbladet TV. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

- Visste at slutten var nær

Videre leser hun:

- Men mamma var mitt ikon, min rollemodell, min superhelt på flere måter enn bare en. Selv nå kan jeg ikke forklare alt som må forstås om henne. Men hun sa alltid at hun skulle gjøre sitt beste.

Hun leser så et dikt fra barnebarnet:

- Den gamle sjelen. I 1968 kom hun til vår verden, født trøtt, sårbar, men sterk. Hun var fintfølende men full av liv. Hun visste alltid at hun ikke skulle være her så lenge. Barndommen fløy av gårde, som et blunk med hennes grønne øyne, så fikk hun sin egen familie. Så kom hennes andre barn, som etterlot henne med mistanke - var dette engelen som skulle ta henne hjem?

- Tida fløy av gårde, og tragedien kom. Hun visste at slutten var nær. Overlevelse, skyldfølelse, noen mener at et knust hjerte er årsaken til hennes bortgang. Nå er hun hjemme der hun alltid tilhørte, men hjertet mitt savner hennes kjærlighet. Hun visste at jeg elsket henne. Jeg er redd jeg aldri kan røre henne igjen, men den gamle sjelen er alltid med meg. Hun flyter ikke over meg. Det sier alt - takk for at dere er her.

Datteras minneord

Lisa Maries datter, Riley Keough, skulle etter planen lese opp minneord for sin avdøde mor. Det er imidlertid en herre som trer opp til podiet for å lese de opp for henne.

- Jeg skal lese noe Riley skrev, sier han og fortsetter:

- Et brev til min mamma. Takk for at du var min mor i dette livet. Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk tilbringe 33 år med deg. Jeg er sikker på at jeg valgte den beste mora i verden, og det har jeg visst så lenge jeg kan huske deg - og jeg husker alt.

Videre leser han:

- Jeg husker at du badet meg, jeg husker at jeg satt i bilsetet og hørte på Aretha Franklin, jeg husker måten du klemte meg på når jeg kom inn i senga di på natten. Jeg husker hvordan du lukter.

- Jeg husker alle lappene du la i matpakka mi hver dag. Jeg husker følelsen jeg fikk da du hentet meg på skolen, måten hånden din føltes på pannen min. Følelsen av å bli elsket av den mest kjærlige mora som finnes.

- Takk for at du viste meg at kjærlighet er det eneste som betyr noe. Jeg håper jeg kan elske min datter slik du elsket meg, leser han og sier videre at barna er et produkt av henne.

- Om jeg ikke sa det hver dag, takk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer