«Hotel Cæsar»:

Husker du disse
«Hotel Cæsar»-stjernene?

Det skandalepregede hotellet har hatt mange celebre navn på rollelista opp gjennom åra.

IKONISK: Den populære TV 2-serien har hatt utallige kjente gjester og ansatte på hotellet. Foto: Atle Bye/TV 2
IKONISK: Den populære TV 2-serien har hatt utallige kjente gjester og ansatte på hotellet. Foto: Atle Bye/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hotel Cæsar» begynte å rulle over norske TV-skjermer allerede i oktober 1998, og ble raskt en stor suksess.

Serien er ikke bare den lengstlevende såpeserien i Skandinavia, med totalt 3123 episoder i løpet av 34 sesonger. Den var fram til 2018 den dramaserien som hadde blitt sendt lengst på TV i Norden også.

I løpet av de godt over 3000 episodene har litt av hvert av kjente fjes sjekket inn og ut på det skandalepregede hotellet, i mindre eller større roller.

Rudy Claes intervjues om hvordan det har vært å gifte seg 8 ganger med sin rollefigur i såpeserien "Hotel Cæsar", som karakteren Eva Rosenkrantz. Vis mer

Husker du for eksempel at Janne Formoe (47) spilte en sentral rolle i to sesonger av serien? Formoe spilte nemlig rollen som den daglige lederen av hotellets skjønnhetssalong «Joli».

Mona Lizzie, som rollefiguren het, ble etter hvert en av Jens August Anker-Hansen mange elskere. De fikk også et barn sammen.

KORT OPPHOLD: Janne Formoe var med i to sesonger av den omdiskuterte serien. Foto: TV 2
KORT OPPHOLD: Janne Formoe var med i to sesonger av den omdiskuterte serien. Foto: TV 2 Vis mer

Flere kjente ansikter har vært innom hotellet. Blant annet musiker Gaute Ormåsen (39). Han spilte bartenderen Marius Nordheim i seriens 25. sesong.

I serien ble han på et tidspunkt brukt av Eva Rosenkrantz (spilt av Rudy Claes) i et avtalt spill for å lure Jens August. Eva hadde nemlig inngått en kontrakt med Jens August om at hun skulle få halve formuen hans hvis han var utro.

BARTENDER: I serien spilte han bartenderen Marius, som etter hvert får platekontrakt. Foto: Yvette Jansen/ Dagbladet
BARTENDER: I serien spilte han bartenderen Marius, som etter hvert får platekontrakt. Foto: Yvette Jansen/ Dagbladet Vis mer

Så Eva og Marius gikk sammen, og latet som de hadde ligget sammen. Det førte til at hotellarvingen koste seg litt ekstra på fest, som igjen førte til at Eva fikk halve formuen hans.

Et kjent fjes som ikke hadde en fullt så sentral rolle i serien, var livsstilscoach og tidligere modell Lene Alexandra Øien (40).

FEIRING: Episode 2500 er spilt inn, og det feires. Anette Hoff intervjues om hvordan det er å være den lengstlevende skuespilleren i serien, og hvordan enkelte roller har påvirket henne som person.

Vis mer

I seriens 28. sesong spilte hun den kjente motebloggeren Lexi, som blant annet var juryleder i en mor-og-datter skjønnhetskonkurranse som ble arrangert på hotellet i 2011.

LITEN ROLLE: Lene Alexandra spilte motebloggeren Lexi. Foto: Tor Lindseth/Se og hør.
LITEN ROLLE: Lene Alexandra spilte motebloggeren Lexi. Foto: Tor Lindseth/Se og hør. Vis mer

Konkurransen var det Vanessa Nyman (spilt av Marte Sæteren) og mora Monica Nyman som vant. Og Monica var det ingen ringere enn Hilde Lyrån (59) som spilte, i totalt fem sesonger, mellom 2011-2015.

Rollen Monica er en tidligere modell som blant annet hadde vunnet Miss Vestfold, deltatt på Frøken Norge og vært Frøken Follo.

MOR OG DATTER: I serien spilte Hilde Lyrån (ytterst t.h.) moren til Marte Sæteren (t.v.). Her sammen med Nils Vogt. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
MOR OG DATTER: I serien spilte Hilde Lyrån (ytterst t.h.) moren til Marte Sæteren (t.v.). Her sammen med Nils Vogt. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

I serien jobbet hun som resepsjonist, en jobb hun fikk etter å ha truet Eva Rosenkrantz med å gå til pressen og si at dattera hennes prøvde å begå selvmord etter å ha bli behandlet dårlig av Jens August.

NY EIER: Her kan du se en smakebit fra Hotel Cæsar-episoden der Juni Anker Hansen møter den nye eieren, Anish Singh for første gang. Video: TV 2 Vis mer

Etter hvert finner hun lykken med Arnfinn Lycke, som er spilt av skuespillerlegenden Nils Vogt (74), kjent for mange fra den populære komiserien «Mot i Brøstet».

I serien arver Arnfinn en betydelig andel av Anker-Hansen aksjene etter at en hittil ukjent datter av Astrid Anker-Hansen (spilt av Sossen Krohg) dør i en brann.

DRUKNET: Arnfinn Lyckes historie på Hotel Cæsar endte på sjøen. Her sammen med Storm Anker-Hansen spilt av Kim-Daniel Sannes. Foto: TV 2
DRUKNET: Arnfinn Lyckes historie på Hotel Cæsar endte på sjøen. Her sammen med Storm Anker-Hansen spilt av Kim-Daniel Sannes. Foto: TV 2 Vis mer

I løpet av de fem sesongene Vogt er med i, innleder hans rollefigur på et tidspunkt et forhold med Juni Anker-Hansen, og som nevn Monica på et annet tidspunkt.

Arnfinns historie endte på havet, etter at han falt over bord, og antatt druknet.

Seerne måtte ta farvel med flere av seriens mest sentrale karakterer. Bryllupet mellom Eva og Mr. Singh går nemlig ikke som planlagt. Video: TV 2 Vis mer

Stian Barsnes-Simonsen (43) er kanskje best kjent som programleder på NRK, for programmer som «Amigo», «MGP Jr.» og «Melodi Grand Prix». Men han har også spilt en sentral rolle på hotellet, som pikkoloen Henning Nygaard, i de tre aller første sesongene.

DEN GANG: Stian Barsnes-Simonsen spilte pikkolo. Foto: Jeanette Landfald/ Dagbladet
DEN GANG: Stian Barsnes-Simonsen spilte pikkolo. Foto: Jeanette Landfald/ Dagbladet Vis mer

I serien spiller han sønn av hotellets portier gjennom mange år, Åge Nygaard og hans chilenske kone Mercedes som stakk av til Chile, til Åge og Henning sin store fortvilelse. Han vokste nærmest opp på Hotel Cæsar.

Farens store drøm var at han skulle bli fotballspiller, uten at han nødvendigvis delte den drømmen hele veien. Etter hvert flytter Henning til Florida for å spille fotball der, og mer vet vi ikke om hvordan det gikk.

GJENSYNSGLEDE: Anette Hoff ble blank i øynene da hun møtte Toralv Maurstad igjen. De to spilte far og datter i tv-serien «Hotel Cæsar». Se det rørende gjensynet her. Video: TV 2 Vis mer

En annen figur som spilte en sentral rolle i serien var Ninni, som i løpet av seriens 34 sesonger ble spilt av to skuespillere.

De fleste vil nok assosiere Ninni med Henriette Lien (52), som spilte rollen i totalt 12 sesonger.

FRA START: Henriette Lien spilte en av de mest sentrale rollene i starten av serien. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
FRA START: Henriette Lien spilte en av de mest sentrale rollene i starten av serien. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer

Ninni havner etter hvert i fengsel, etter å ha skutt og drept Arne Markusen (spilt av Ingar Helge Gimle) ved en feil under et maskeradeball.

Det var Jens August hun egentlig var ute etter, men de begge hadde tilfeldigvis samme kostyme.

GEORG VENDER TILBAKE: I høst har «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen foreslått hvordan Toralv Maurstad kan vende tilbake som sin karakter Georg Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». I klippet viser Maurstad selv hvordan det skal gjøres. Video: TV2 Vis mer

Når Jens August løper mot Arne skyter hun ham i tinningen, noe som førte til at hotellarvingen ble blind i over et år.

Ninni blir dømt til 12 år i fengsel etter hendelsen, og når hun etter hvert slipper ut er det et annet kjent fjes som har tatt på seg rollen som Ninni Krogstad.

TOK OVER: Sølje Bergman (t.h.) tok over rollen som Ninni. Her sammen med Anette Hoff (bak) Kim-Daniel Sannes og Sofie Asplin (foran). Foto: Bjørn Wad/ TV 2
TOK OVER: Sølje Bergman (t.h.) tok over rollen som Ninni. Her sammen med Anette Hoff (bak) Kim-Daniel Sannes og Sofie Asplin (foran). Foto: Bjørn Wad/ TV 2 Vis mer

Kona til Stig Henrik Hoff (57), Sølje Bergman (47), inntok rollen som Ninni i sesong 31, og spilte Ninni fram til serien ble tatt av skjermen i 2017.

Etter 34 sesonger og 3123 episoder var det slutt på kaoset i Hotel Cæsar. Siste episode av Hotel Cæsar ble sendt 14. desember 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer