STORE: Søskenflokken fra «Jon & Kate Plus 8» (senere «Kate Plus 8») er ikke så små lenger. Her med halvparten av sekslingene, Leah, Alexis, og Hannah, som har fylt 12 år. Bildet er fra i fjor. Foto: Xposure / NTB Scanpix
STORE: Søskenflokken fra «Jon & Kate Plus 8» (senere «Kate Plus 8») er ikke så små lenger. Her med halvparten av sekslingene, Leah, Alexis, og Hannah, som har fylt 12 år. Bildet er fra i fjor. Foto: Xposure / NTB ScanpixVis mer

Husker du «Kate Plus 8»? Slik ser familien ut i dag

Stiller opp i stort intervju. 

(Dagbladet): Det er gått ni og et halvt år siden familien Gosselin dukket opp i tv-ruta for første gang.

Dokumentarserien, som ble sendt på livsstilskanalen TLC, ga tv-seere over hele verden et innblikk i den hektiske hverdagen til det daværende ekteparet Jon og Kate Gosselin - og deres åtte barn.

Eksparet ble først foreldre til tvillingjentene Mady og Cara i 2000. Fire år etterpå kom sekslingene Aaden, Collin, Joel, Leah, Alexis, og Hannah til verden.

Slikt ble det tv av.

Enorm suksess
TV-serien, som etter Jon og Kates bitre skilsmisse i 2009 gikk fra å hete «Jon & Kate Plus 8» til bare «Kate Plus 8», var en enorm tv-suksess - og ga samtlige medlemmer av Gosselin-familien kjendisstatus, for å ikke snakke om penger i kassa.

Etter syv sesonger ble det populære programmet tatt av skjermen i 2011. Jon Gosselin ønsket ikke at barna skulle blottlegges på tv mer - og i alle fall ikke uten ham - og gikk til sak mot TLC.

I fjor var storfamilien likevel tilbake - minus barnefar - med en ny sesong. Denne gang med mindre hell.

I den siste utgaven av ukebladet People ser Kate Gosselin, som for øvrig har endret utseendet drastisk etter realitysuksessen, tilbake på åra i tv-ruta.

- Hysterisk og kontrollerende

Den fraskilte 41-åringen, som poserer på forsida av bladet sammen med sine syv av åtte barn, erkjenner at hun av og til skulle ønske at hun hadde gjort ting annerledes.

- Når jeg ser tilbake på hvor hysterisk og kontrollerende jeg var, skulle jeg ønske at jeg hadde tatt det litt mer med ro. Jeg var så bekymret for alt mulig, sier Gosselin.

Sekslingene Aaden, Collin, Joel, Leah, Alexis, og Hannah var bare tre år gamle da «Jon & Kate Plus 8» gikk på lufta for første gang. I dag er de tolv år gamle, og straks på vei inn i tenåra. Tvillingene Mady og Cara fyller 16 i oktober.

Ved siden av å snakke om barnas oppvekst i rampelyset, forklarer Gosselin hvorfor sønnen Collin (en av sekslingene) glimrer med sitt fravær på People-forsida.

- Han har spesielle behov, og gjennomfører et behandlingsopplegg akkurat nå. Vi savner ham veldig, forteller Gosselin, som for øvrig snakker lite om eksmannen i intervjuet.

Han har holdt seg langt unna offentligheten de siste åra, og fortalte i et intervju med VH1s program «The Gossip Table» i 2013 at han at han har flyttet ut i skogen - for å unngå folk og fotografer.