Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Shania Twain:

Husker du «That Don’t Impress Me Much»? Nå røper Shania Twain 20 år gammel hemmelighet

- Jeg gjorde ikke narr av Brad Pitt.

AVSLØRER MYSTISK TEKSTLINJE: Countrypop-artisten Shania Twain gjorde enorm suksess på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet. En av hennes mest kjente låter var «That Don’t Impress Me Much». Foto: NTB scanpix
AVSLØRER MYSTISK TEKSTLINJE: Countrypop-artisten Shania Twain gjorde enorm suksess på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet. En av hennes mest kjente låter var «That Don’t Impress Me Much». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1997 ga artist Shania Twain (51) ut hitlåten «That Don’t Impress Me Much», som endte opp med å bli en av hennes mest kjente sanger.

Der synger hun blant annet tekstlinja: «okay, so you're Brad Pitt. That don't impress me much. So you got the looks but have you got the touch?»

Flere har nok antakeligvis lurt på hvorfor hun nevner Hollywood-stjerna Brad Pitt (53), og om det er en fornærmelse til filmstjerna.

Nå, hele 20 år seinere, forklarer hun bakgrunnen.

- Vil du høre sannheten om den historien? Jeg har aldri fortalt dette til noen. Jeg kommer til å si det nå. Jeg husker at en venninne besøkte meg rundt juletider, og vi bakte kaker. Jeg var i gang med å skrive albumet mitt, og så var det en skandale der Playgirl Magazine hadde publisert nakenbilder av Brad Pitt og Gwyneth Paltrow, sier hun i et intervju med Billboard.

IKKE IMPONERT: Brad Pitt virket ikke særlig fornøyd med Shania Twain-låten da han ble intervjuet for seks år siden. Foto: NTB scanpix
IKKE IMPONERT: Brad Pitt virket ikke særlig fornøyd med Shania Twain-låten da han ble intervjuet for seks år siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi ser nakne mennesker hver dag

Sangstjerna forklarer at hun rett og slett ikke forsto hvorfor det ble så mye oppmerksomhet rundt bildene av det tidligere stjerneparet.

- Jeg tenkte bare: «jeg forstår ikke alt oppstyret». Så tenkte jeg: «well that don't impress me much». Jeg mener, hva er alt oppstyret? Vi ser nakne mennesker hver eneste dag. Det er virkelig det jeg tenkte. Jeg gjorde ikke narr av Brad Pitt. Men det var bare det som skjedde akkurat da. Selvsagt kunne jeg ha sunget om hvilken som helst nydelig fyr, sier hun.

I 2011 spurte Entertainment Weekly filmstjerna om han selv husket referansen i Shania Twains låt.

- Dessverre, men ja, svarte han den gang.

Da de spurte om han heller kunne tenke seg å bli nevnt i en heavy metal-låt, svarte han lattermildt:

- Ja, nøyaktig.

SUKSESS: Shania Twain har vunnet flere priser gjennom åra. Her jubler hun etter å ha stukket av med prisen for årets kvinnelige artist under Billboard Awards i 1998. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Shania Twain har vunnet flere priser gjennom åra. Her jubler hun etter å ha stukket av med prisen for årets kvinnelige artist under Billboard Awards i 1998. Foto: NTB scanpix Vis mer

Trakk seg tilbake

Den kanadiske artisten var verdenskjent på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet. Den gang var Shania Twain i starten av 30-åra og ble ofte forbundet med leopardmønstret antrekk og magetopp.

I 2002, etter at hun ga ut albumet «Up!», ble det imidlertid brått stille fra artisten. Tidligere i år annonserte Twain at hun gjør comeback med albumet «Now».

I april uttalte hun til LA Times at det var sykdom som førte til at hun trakk seg bort fra rampelyset den gang. Hun skal nemlig ha blitt smittet med borreliose fra et flåttbitt, noe som gikk utover stemmebåndet hennes.

TILBAKE I RAMPELYSET: Tidligere i år ble det kjent at sangstjerna gjør comeback etter 15 år. Her avbildet i slutten av fjoråret. Foto: NTB scanpix
TILBAKE I RAMPELYSET: Tidligere i år ble det kjent at sangstjerna gjør comeback etter 15 år. Her avbildet i slutten av fjoråret. Foto: NTB scanpix Vis mer

I seinere tid skal hun ha vært gjennom intens stemmetrening, som har hjulpet henne til å styrke og varme opp stemmen igjen.

- En sangers typiske problem er knuter på stemmebåndene, som skyldes dårlig sangteknikk eller at man har sunget for mye. Det er ikke problemet mitt. Problemet mitt er ikke unikt, eller sjeldent, men øvelsene er veldig annerledes enn med knuter, og jeg kan heller ikke opereres, sa hun til nettstedet.

Problemene med stemmebåndet gjorde det problematisk for henne å gå i studio og spille inn musikk.

- Jeg er en annen sanger nå. Det krevde mye å forsone seg med det. Dette har vært et av hindrene i livet mitt som jeg har vært nødt til å lære å leve med, sa hun til Rolling Stone i februar i år.

I samme intervju uttalte hun for øvrig at problemene med stemmen skyldtes stress, ikke borreliose.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!