Hva gjør Samantha og Emil på Slottet?

- Vi har aldri vært her før, så det blir spennende, sier skiskytterstjerna.

STRÅLTE: Emil Hegle Svendsen og kjæresten Samantha Skogrand var tirsdag blant gjestene på Slottet under statsbesøket fra Estland. Foto: Scanpix
STRÅLTE: Emil Hegle Svendsen og kjæresten Samantha Skogrand var tirsdag blant gjestene på Slottet under statsbesøket fra Estland. Foto: ScanpixVis mer

Estlands president Toomas Hendrik Ilves kom til Norge på statsbesøk denne uka, og ble tatt imot på Slottsplassen av både kongeparet og kronprinsparet.

Tirsdag kveld var det duket for gallamiddag på Slottet til ære for presidenten.

Vet ikke hvorfor de ble invitert Blant de innbudte gjestene var skiskytterstjerna Emil Hegle Svendsen (29) og TV 2 Sportens Samantha Skogrand (24).

Paret dukket opp i finstasen, og mens Svendsen kom i mørk dress, stilte Skogrand i en fotsid kjole og utslått hår.

På spørsmål om hvorfor de var invitert, svarte paret at de ikke visste.

- Vi har jo aldri vært her før, så vi gleder oss. Det blir spennende, fortalte skiskytteren til Seoghør.no.

Duoen kjøpte tidligere i år sitt eget "slott" på Oslos beste vestkant. Den moderne funkisboligen hadde en verditakst på 11,8 millioner kroner.

Superparet fant lykken etter at de møttes i fjor høst og ble kjærester rundt årsskiftet, og Hegle Svendsen avslørte nylig at det er Skogrand som gjorde at han klarte å gå ned fem kilo.

- Når du er singel så lever du litt mer utsvevende. Nå passer dama på å få i meg bra med mat. Hun har sånn halsbånd på meg når jeg er hjemme, sa Dagbladet i august.

Stilte uten kona Estlands president stilte imidlertid uten følge etter at hans kone Evelin ble avslørt i het omfavnelse med en annen mann i forrige uke.

Etter at ukebladet Kroonika publiserte de utleverende bildene av fadesen, rømte presidentfruen landet.

Dermed ble hun heller ikke med til Norge på det lenge planlagte statsbesøket.

Den estlandske presidenten fikk derfor i motsetning til sin kone møte en rekke prominente gjester fra det offisielle Norge i kveld - og som alltid var det invitert gjester fra norsk samfunns- og kulturliv med særlig tilknytning til besøkslandet.