Prins Harry og Hertuginne Meghan:

- Hva i all verden skjedde?

Kryptiske i omdiskutert dokumentar.

DOKUMENTAR: I den nye dokumentaren får seerne komme enda tettere innpå hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: Netflix via AP
DOKUMENTAR: I den nye dokumentaren får seerne komme enda tettere innpå hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: Netflix via AP Vis mer
Publisert

Torsdag denne uka er det premiere på den mye omtalte Netflix-dokumentaren til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41). I den forbindelse har det dukket opp noen trailere som gir et lite innblikk i hva TV-seerne kan vente seg.

Den nyeste traileren, som ble sluppet mandag denne uka, viser at dokumentaren blant annet kommer til å dreie seg om hvordan ekteparet opplever at de har blitt behandla.

TRAILER: Den mye omtalte «Harry & Meghan»-dokumentaren har premiere på Netflix 8. desember. Vis mer

Den britiske storavisa The Telegraph har i etterkant av at traileren ble sluppet analysert innholdet, og påpeker at det kan se ut til at dokumentarens budskap er at hertuginne Meghans liv, i likhet med prinsesse Dianas, var i fare.

Det ser i hvert fall ut til at det dras sammenlikninger mellom hvordan hertuginne Meghan og prinsesse Diana har blitt behandla.

- Jeg var livredd

- Det er veldig vanskelig å se tilbake på det nå, og tenke: «Hva i all verden skjedde?», uttaler prins Harry innledningsvis i traileren.

- Jeg var livredd. Jeg ville ikke at historien skulle gjenta seg, sier han også i klippet.

PRINSESSE DIANA: Harry har aldri lagt skjul på at han hadde et nært forhold til moren. Foto: Getty Images/NTB
PRINSESSE DIANA: Harry har aldri lagt skjul på at han hadde et nært forhold til moren. Foto: Getty Images/NTB Vis mer

Hertuginne Meghan sier på sin side at hun på et tidspunkt fikk en åpenbaring.

- Jeg innså: «De kommer aldri til å beskytte deg», uttaler hun, uten at det kommer fram hvem hun sikter til.

Prins Harry påpeker også i traileren at ingen vet den fulle sannheten utenom dem.

Motsier hertuginnens påstander

Akkurat hva slags avsløringer som dukker opp i dokumentaren og hvor harde påstandene blir er fremdeles uvisst, men mye tyder på at hertuginnen og prins Harry har mye på hjertet.

Dokumentaren viser nemlig flere klipp av hans avdøde mor, Diana, som blir tett fulgt at fotografer, så vel som prinsesse Kate, som også var omringet av fotografer da hun forlot leiligheten sin i London da hun og Prins William nylig hadde funnet lykken med hverandre.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Opptakene av prinsesse Kate som ble jaget av pressen, ser imidlertid ut til å motsi hertuginnens påstander om at hun ble behandlet annerledes enn svigerinnen i britisk presse.

Ikke tilfeldig

Utvalget av klipp i den nye traileren, inkludert bilbilder og store grupper paparazzi-fotografer, ser ut til å være et svært bevisst valg for å formidle en generell forvirring og uro.

De forsterker også hertugparets melding om at de ikke hadde noe annet valg enn å forlate Storbritannia.

Flere spekulerer også på at opptakene brukt i dokumentaren står i stor kontrast med de offisielle bildene tatt før ekteskapet deres, og er med på å underbygge de påstandene om at livet til hertugparet i Storbritannia, var enklere før de ble smidd i hymens lenker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer