Lene Sleperud:

- Hva i alle dager er dette?

«Farmen»-Lene begynner å merke at det nærmer seg fødsel.

KLARE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud er klare til å bli foreldre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLARE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud er klare til å bli foreldre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vår kom den gledelige nyheten om at «Farmen»-paret Lene Sleperud (32) og Tonje Frøystad Garvik (32) venter barn.

Det er førstnevnte som bærer fram den lille gutten, og hun er allerede kommet til uke 36 i svangerskapet. Nå har hun for alvor begynt å forberede seg på fødselen, men hvordan hun forbereder seg er en heller snodig måte.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

Tidligere denne uka la Garvik ut en Instagram-story av at hun kom hjem til at det luktet røyk i leiligheten og at hun fant forloveden på verandaen med en sigarliknende gjenstand i hånda.

FÅR EN SØNN: Lene og Tonje venter en liten gutt sammen. Foto:Privat
FÅR EN SØNN: Lene og Tonje venter en liten gutt sammen. Foto:Privat Vis mer

Dagbladet slo på tråden til den kommende moren for å høre mer om den merkelige seansen.

- Røyker tærne mine

- Det er en alternativ metode for å prøve å få babyen til å snu seg fra seteleie til hodeleie. Jeg tar først akupunktur, og deretter bruker jeg en kinesisk burot som jeg tenner på. Den likner veldig på en sigar og røyken lukter litt røkelsesaktig, forklarer hun.

«SIGAR»: Dette er trikset Lene håper vil hjelpe henne å snu babyen i magen. Foto: Privat
«SIGAR»: Dette er trikset Lene håper vil hjelpe henne å snu babyen i magen. Foto: Privat Vis mer

Sleperud forteller videre at hun holder buroten på siden av lilletærne, og at det skal føre til at babyen snur seg på en eller annen måte. Dette har hun holdt på med i en liten uke.

- Det har ikke skjedd noe helt ennå, så jeg vet ikke om det fungerer. Men jeg har lest en del om det på nettet, og så tenker jeg at det er verdt å teste ting som ikke er farlig, så da sitter jeg på verandaen og røyker tærne mine da.

- Da Tonje kom hjem forsto hun ingenting. Hun bare «hva i alle dager er dette, røyker du i siste trimester?», men hun ble ikke overrasket over at jeg testet det ut.

32-åringen vil ikke beskrive seg selv som en veldig alternativ person, men nå som fødselen nærmer seg med stormskritt, er hun åpen for det meste.

BLIR FORELDRE: Tonje og Lene skal bli foreldre for første gang denne høsten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BLIR FORELDRE: Tonje og Lene skal bli foreldre for første gang denne høsten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Alt for å unngå å ha en baby i seteleie.

Begynner å bli klar

Sleperud forteller at hun gjennom hele svangerskapet har vært i veldig god form. Hun har vært svært aktiv og gått fjellturer hele sommeren. Nå begynner hun imidlertid å merke at det går mot slutten.

FARMEN: Farmen-Tonje- og Lene gir oss en omvisning hjemme. Foto: Frank Karlsen. Vis mer

- Nå begynner det å bli ganske tungt og jeg merker at jeg ikke har samme energien. Det blir liksom tyngre og tyngre for hver dag nå, og det kjennes ut som han begynner å bli klar for å komme ut - og det er egentlig veldig fint.

Hun legger til at hun har hatt med seg forloveden på fjellturer, og at Garvik da har måttet gå med en 15 kilo tung vektvest.

- Det blir mye bedre trening, og hun vil ha samme treningsutbytte som meg. Så får hun også litt følelsen av hvordan det er å ha en stor vannmelon på magen, ler den høygravide.

Pusser opp

Den siste tiden har paret flittig delt bilder og videosnutter fra oppussing i hjemmet. Til nå har de pusset opp badet og kommet så smått i gang med innredning av barnerommet.

Selv om de begynner å ha det meste klart til lillegutt kommer, er det likevel fortsatt noen prosjekter igjen. Nå er det nemlig kjøkkenet som står for tur.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

- Ja, jeg driver jo fortsatt med den «nestingen» min jeg. Vi skal pusse opp kjøkkenet, og ifølge planen skal det være klart når jeg er i uke 39 - som for så vidt også er i uke 39. Så det er ikke supergodt planlagt akkurat, ler Sleperud.

Nå går hun straks ut i mammapermisjon, før hun og Garvik veldig snart blir foreldre for første gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer