Hvem av idrettskvinnene var mest «hot» i blått?

Camilla Herrem, Kari Traa og Vibeke Skofterud strålte om kapp på den røde løperen.

(Dagbladet): Selv om mange av kveldens nominerte, som Christina Vukicevic, Thor Hushovd og Tarjei Bø, ikke kom til årets Idrettsgalla, var det likevel nok av finkledde idrettsstjerner på plass i Hamars OL-amfi i kveld.

På den røde løperen i forkant av den storslåtte prisutdelingen, var det i alle fall ingen tvil om hvilken farge som var mest populær blant idrettskvinnene.

Kvinnene samkjørte Én etter én skred de ned den røde løperen i kjoler i ulike, isende blåtoner.

Både den ferske VM-mesteren Camilla Herrem, tidligere kulekjører Kari Traa og skiløper Vibeke Skofterud hadde sett blått for kvelden.

Mens Skofterud valgte en turkis kjole i silkestoff, var Herrem ikledd en langt mer sexy og frekkere variant med åpne partier i sidene.

Kari Traa skiftet imidlertid til en glitrende «Skal vi danse»-aktig gullkjole før hun delte ut prisen for årets beste trener til langrennstrener Egil Kristiansen.

Men det var ikke bare idrettsutøverne som ser ut til å ha en greie for blått i kveld.

Også NRK-jentene Karen Marie Ellefsen, Gunnhild Viken og Haddy N'jie hadde kom opp den forgylte løperen i fargen. Programleder Anne Rimmen hadde derimot gått for en fuksiafarget variant.

Både N'jie og Rimmens kjoler er ifølge N'Jie designet og sydd av designer Susanne Hoftun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre idrettsfjes på plass i Hamar i kveld var håndballtrener Thorir Hergeirsson, skihopper Anders Jacobsen, tidligere fotballproff Stig Inge Bjørnebye og vår egen statsminister Jens Stoltenberg.

Han ankom idrettsfesten med kona Ingrid Schulerud på armen.

Med fra Val di Fiemme Noen av Norges største idrettsstjerner, Therese Johaug, Marit Bjørgen og Petter Northug, var naturlig nok ikke tilstede i Amfi-salen i kveld på grunn av Tour de Ski i Val di Fiemme.

PENT PROGRAMLEDERPAR: Haddy N'jie og Anne Rimmen strålte om kapp i blått og fuksia. Foto: Stella Pictures / Audun Braastad
PENT PROGRAMLEDERPAR: Haddy N'jie og Anne Rimmen strålte om kapp i blått og fuksia. Foto: Stella Pictures / Audun Braastad Vis mer

Hele gjengen var likevel med på direkteoverføring fra sportsdalen, hvor en festkledd Bjørgen tok i mot prisene for årets kvinnelig utøver og årets forbilde.

Prisen for årets mannlige utøver var det svømmeren Alexander Dale Oen som stakk av med. Han ble også stemt fram som årets utøver av idrettsutøverne selv.

- Bak hver stor prestasjon står mange personer: Trenere, støtteapparat, trenere og kjæreste, sier Dale Oen i takketalen.

Kastet kjolen Johaug hadde allerede kasta kjolen og tatt på seg restitusjonsbuksa da hun ble tildelt prisen for årets navn i Hamar. Kort tid etter var gullkjolen på igjen i Val di Fiemme, for å takke folket her hjemme.

- Det betyr utrolig mye. En stor takk til alle som har stemt, og som setter pris på meg og de resultatene jeg har oppnådd, sa hun.

Les om kveldens vinnere her.

I TURKIS: Sterk farge på skiløper Vibeke Skofterud i kveld. Her med Ailo Gaup og Oddvar Brå. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
I TURKIS: Sterk farge på skiløper Vibeke Skofterud i kveld. Her med Ailo Gaup og Oddvar Brå. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer