Norske bunader:

Hvilken bunad er Norges fineste?

Stem her!

MANGE VARIANTER: Det finnes over 400 ulike versjoner av den norske bunaden. Fra venstre: Åmlibunad, Gudbrandsdalens festbunad og Grafferbunad. Foto: Lars Botten / Norsk Flid Husfliden
MANGE VARIANTER: Det finnes over 400 ulike versjoner av den norske bunaden. Fra venstre: Åmlibunad, Gudbrandsdalens festbunad og Grafferbunad. Foto: Lars Botten / Norsk Flid Husfliden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meningene er mange og delte når det kommer til hvilken bunad som er den vakreste.

I Norge finner man uttallige versjoner av nasjonaldrakta, og da Dagbladet hadde en uoffisiell kåring av Norges vakreste kvinnebunad i 2013 og 2015, var det den blå varianten av nordlandsbunaden som tok førsteplassen.

- At det er et stort antall som har denne bunaden, er det ingen tvil om. Nordlandsbunaden er en identitetsmarkøs for Nord-Norge, de er veldig stolte av bunaden sin. Nordlandsbunaden har også en estetikk som tiltaler de fleste. Den er verken rar eller usynlig, sa daglig leder i Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Stian Roland til Dagbladet i 2013.

  • Stem på din favoritt nederst i saken.

Mest populære

Det finnes i dag over fire hundre varianter av nasjonaldrakten i Norge.

Dagbladet har imidlertid spurt Norges største bunadsaktør Norsk Flid Husfliden om hvilke bunader som er mest ettertraktet hos dem. Tallene viser at draktene som blir illustrert i denne artikkelen, er de kvinnebunadene som folk søker mest etter på deres nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer